Jaskan Kaljat: Laitilan Atlanta American Pils

Laitilan Atlanta American Pils

Arviointivuoroon Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan uusinta satoa. Kuten kuvassa näkyy, niin tää olut on raeruohosta päätellen maistettu jo pääsiäisenä. Atlanta on amerikkalaishumaloitu suodattamaton Lager, jossa humaloinnin hoitaa Columbus, Sorachi Ace, Sterling, Eureka ja Citra. Tämän lisäksi mukana on myös australialainen Galaxy.

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Panimon sivut: www.laitilan.com

Maa: Suomi

Tyyli: Pils

Voltit: 5,0 %

Katkerot: 38 EBU

Humalat: Columbus, Sorachi Ace, Sterling, Eureka, Citra, Galaxy

Maltaat: Pilsner, Caramel Pale, Carared

Fiilikset:

Tuoksu tarjoilee vahvaa humalaa vaaleahkolla mallaspedillä.—  Kevyttä karamellisuutta ja yrttisyyttä. Sorachi Acen tilli läsnä, muttei häiriköi.

Maussa vahvaa greippistä tykitystä, trooppisia hedelmiä ja yrttisyyttä. Sorachi Ace on sen verran selkeästi tässä esillä, että se jää lopussa suuhun pyörimään. Atlanta on reilulla kädellä humaloitu Pils, jossa mallasrunko hädin tuskin kantaa humalan tarjoaman taakan. Tämä ei kuitenkaan haittaa menoa, vaan tässä maistellaan erittäin virkistävää Lageria, hyvin IPAmaisella humaloinnilla. Jos IPAmaisesti humaloitu vaalea Lager on India Pale Lager (IPL), niin onko tässä sitten India Pale Pils eli IPP? Oli mikä oli, mutta kyllähän tätä juo mielellään. Ei pehmeän Lager -oluen ystävälle.

Mistä: Saatu panimolta. Saatavilla maitokaupat ympäri Suomea.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 31/50