Jaskan Kaljat: Mustan Virran Pääsiäisportteri

Mustan Virran Pääsiäisportteri

Pääsiäisoluet ovat hieman tai oikeastaan hirmu paljonkin sellainen kategoria, joka ei vaan sytytä. Siihen ei oikeastaan kellään ole ollut koskaan tarjota mitään älyttömän mielenkiintoista tai jos on ollut mielenkiintoista, niin toteutus yleensä ontunut. Poikkeus on tietenkin Aecht Schlenkerla Fastenbier, joka on niin hyvä, ettei pääsiäinen muuta tarvitsekaan.

Kuitenkin minulla on jotain pääsiäisoluita hallussani, joten aloitetaan käymään niitä sitten läpi. Lähdetään positiivisella mielellä maistamaan, kuten aina eli ennakkoluulot jätetään tästä leikistä pois. Ensimmäisenä vuoronsa saa Mustan Virran Panimon Pääsiäisportteri. Tässä alla on linkki panimon sivuille, josta löytyy mm. Modernia maakuntaruokaa -kirjan kirjoittajan Juuli Hakkaraisen kehittämä Mustan Virran portteripotka -resepti

Mustan Virran portteripotka

Nyt kun tiedetään, että mitä sitä kokataan pääsiäisenä, niin voimme siirtyä itse oluen pariin.

— 

Panimo: Mustan Virran Panimo

Panimon sivut: www.mustanvirranpanimo.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Portteri

Voltit: 5,5 %

Fiilikset:
Tuoksu on pehmeä maitosuklainen, jossa lempeää paahteisuutta ja lopussa parfyyminen lehahdus.

Maku on hyvin erilainen tuoksuun nähden. Tuoksun pehmeyttä ei ole, vaan Pääsiäisportteri tulee melko kovana kylmänä kahvina esille. Suutuntuma hivenen vetisen oloinen. Taustalla humalankatkeroa.

Makumaailma jää tuoksun jalkoihin, koska tuoksu antoi olettaa pehmeää suklaista jälkiruokaa, mitä tämä ei kuitenkaan ollut. Maku jää hieman roikkumaan ilmaan, eikä tarjoa sitä viimeistä kliimaksia.

Mistä: S-Market Niinivaara (Joensuu)

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 31/50