Jaskan Kaljat: Saimaan Juomatehtaan Laakeriolutta 4,5%

Saimaan Juomatehtaan Laakeriolutta 4,5%

Laakeriolutta on Mattisen tilan luomuohrasta ja -kaurasta valmistettua 4,5 pinnaista Vaaleaa Lageria. Kyseinen olut on kunnianosoitus suomalaiselle maanviljelyn taidolle.

Panimon sivulta poimittua:
”Vaativalla työllä saadaan aikaa jotain ikimuistoista. Yhdeltä viljelijältä, yhdeltä tilalta nousee ainutlaatuinen ohra, josta pienpanimomme tekee lähioluensa poikkeuksellisella pieteetillä. Tässä oluessa kädentaitoon yhdistyy vastuullisuus, kun luomuvilja muuttuu olueksi paikallisella aurinkoenergialla.

Saimaan Juomatehtaan suodattamaton Laakeriolut on kunnianosoitus suomalaiselle läpi sukupolvien hioutuneelle maanviljelyn taidolle. 15. polven isännän Tommin viljelemä vilja takaa oivallisen oluen, siksi panemiseen käytetäänkin ainoastaan Tuomas Pekanpojan vuonna 1579 perustaman tilan luomuviljaa.


Olosuhteiden arvaamattomuudelle antautuva juoma on kiehtova tuttava. Sen persoonallisuutta ei voi piilottaa – siinä maistuu vuosisatojen uutteruus ja ankaran maan elinvoima.”

— 
Panimo: Saimaan Juomatehdas

Maa: Suomi

Tyyli: Vaalea Lager

Voltit: 4,5 %

Katkerot: 25,0 EBU

Väri: 7,0 EBC

Humalat: Premient ja Saaz

Fiilikset:

Tuoksultaan makean maltainen raikas Lager, jossa ei mitään turhaa. Jälkijunassa tulee märkää mäskiä.

Makumaailma on perus helppoa menoa. Makeahkoa mallasta ja mietoja makuja. Suodattamattomuus antaa luonnetta. Hieman liikaa hiilihappoa. Juotava Vaalea Lager, muttei anna mitään suurta hekumaa. Kyllä tällaista mieluusti lipittelee saunan lauteilla tai ruokajuomana. Vaatii kuitenkin jotain kaveriksi, eikä näin vaan maisteltuna tarjoile ihmeitä.

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 30/50