Jaskan Kaljat: Sori Brewing Conca d’Oro

Sori Brewing Conca d’Oro

Chianti Classico viinitynnyrissä kypsytetty 11,5 % Imperial Stout pääsi valumaan ensimmäisen kerran kurkkuuni viime vuoden OlutExpossa ja nousi itselleni yhdeksi tapahtuman hienoimmista oluista. Sain käsiini pullollisen tätä nektaria ja monta kertaa olen viimeisen puolen vuoden aikana haaveillut sitä maistavani. Pullo kuitenkin pysyi visusti kaapissani, koska tilanne ei vaan ollut tämän oluen arvoinen. Juhannuksen rientoihin sitten nappasin kyseisen pullon mukaani ja hämärtyvä Juhannusilta tarjosi puitteet pullon korkkaamiselle. Yksin ei tarvinnut istua, koska itikoita oli seuranani enemmän, kuin tarpeeksi.

Conca d’Oro Imperial Stout on Candiellen viinitilan Chianti Classico tammitynnyrissä muhinut herkku. Katsotaanpas kannattiko odottaa tämän oluen korkkaamista.

Panimo: Sori Brewing

Maa: Viro

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 11,5 %

Fiilikset:
Tuoksussa Kinder-muna yhdistyy täyteläiseen tumman hedelmäiseen port-viiniin. Taustalla paahteisuutta ja kaakaopapuja. Tuoksu on aivan huumaava.

Maku on täyttää maagisuutta. Tämä oli jo loistava ensikosketuksessa hanasta, mutta nyt olemme parhauden ympäröimänä. Ympärillä inisevät itikatkaan eivät haittaa enää pätkääkään. Tästä löytyy tummaa hedelmää, paahteisuutta, pehmeää mokkaisuutta ja port- sekä punaviiniä. Humalan katkeroilla ei ole lähdetty revittelemään ja se on hyvä veto. Oluen hienous on makuhermoja hivelevä pehmeys.

Conca d’Ora tarjoaa täydellisen olutelämyksen, joka ei nykyisin ei ole mikään itsestäänselvyys. Hyviä oluita tulee usein vastaan, mutta harvoin tulee vastaan olut joka hipoo täydellisyyttä. Sori Brewing on pystynyt alkuaskeleistaan lähtien valmistamaan toinen toistaan hienompia oluita ja olen tykännyt erittäin paljon heidän tuotteistaan. Huteja ei ole tullut, vaikka nimi pyyteleekin jo valmiiksi anteeksi. Tämä olut on suorituksena sellainen, että nyt heidän pitää painaa maailmalle yksi hienoimmista oluista jos haluaa tämän edelle puskea.

Conca d’Ora on Sori Brewingin tähän mennessä paras olut ja tämän hienon oluttyylin yksi onnistuneimpia oluita. Loistavaa Sorin poppoo!

Mistä: Saatu panimolta

Pisteet:
Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 10/10
Suutuntuma: 5/5
Yleisvaikutelma: 17/20
Yhteensä: 45/50