Jaskan Kaljat: Waahto Brewery & Eräsmies Erä-Olut

Waahto Brewery & Eräsmies Erä-Olut

Sain tuossa yks päivä Eräsmies -blogia kirjoittavalta herralta maistoon pullollisen Erä-olutta. Eräsmies blogissa on käsitellään eräaiheisia asioita, mutta myös paljon oluisiin liittyviä juttuja.
Tämä arvioinnissani oleva Erä-olut on savonlinnalaisen Waahto Breweryn ja Eräsmies -blogin yhteistyön tulos. Kyseinen olut on 6,2 % kuusenkerkällä ja katajanmarjalla maustettu olut.

Tuotekuvaus:
”Olut on väriltään lähes musta ja aromiltaan aavistuksen lakritsimainen. Lakritsimaisuus korostuu maussa ja se on suomalaiseen suuhun juuri täydellinen. Makea maltaisuus tasapainottaa muutoin ylitse ampuvaa suolaisuutta. Korkeampi katkero sekä runsaampi hiilihappo takaavat että olut maistuu juuri siltä miltä sen pitääkin.”

Panimo: Waahto Brewery

Panimon sivut:— www.waahtobrewery.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Aromisoitu Olut

Voltit: 6,2 %

Katkerot: 55 EBU

Väri: 108 EBC

Humalat: Chinook ja Fuggle

Maltaat: Pale ale, Sahtimallas, Dark ale, Choko malt, Ruismallas ja Kaurahiutale

Muuta: Kuusenkerkkä ja katajanmarja

Fiilikset:

Tuoksu starttaa lakritsilla ja siitä mennään savuisuuden kautta katajanmarjaan. Savu ja kataja toimivat yhdessä ja siitä hyvänä esimerkkinä yksi Suomen parhaista oluista eli Vakka-Suomen Prykmestar Savukataja. Lakritsisuus kolmantena elementtinä ei aivan tarjoa tuoksussa näiden kahden muun kanssa täydellistä yhdistelmää.

Jo ensihörppy kertoo, että tarjolla on paljon makuja. Havuisuutta ja katajanmarjan tuomaa mausteisuutta. Siinä missä mausteet toimivat nätisti, niin mallaspuolella maku on hieman harjoittelevan kotiolutmainen eli tulee sellainen aloittelevan kotiolutharrastajan teokselta. Välillä mausteisuuskin tuntuu menevän hieman yli, mutta pärjään sen kanssa juuri ja juuri.

Oluen runko tuntuu kevyemmältä mitä voisi 6,2 prosenttiselta olettaa. Soljuaa vaivattomasti kurkkuun, mutta jää hieman vetiseksi. Erä-Olut on mielenkiintoinen erähenkinen olut, jossa kuusenkerkkä ja katajanmarja tekevät homman mausteisuuden ylärajassa. Oluen runko ja maltaat ovat tämän juoman kompastuskivet.

Mistä: Saatu Eräsmieheltä.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 10/20
Yhteensä: 27/50