Juha Berglund on K.H.P.V.:n vuoden 2022 Ottopoika

Ilmari Kiannon Perinneyhdistys K.H.P.V. ry, eli Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta, valitsee vuosittain Ottopojakseen merkittävällä tavalla kunnostautuneen henkilön, joka toiminnallaan kunnioittaa Veljeskunnan arvoja.

K.H.P.V:n Ottopoika-nimitys julkistetaan vuosittain perinneyhdistyksen perustaman valtakunnallisen Ottoviikon avajaispäivänä 17.4., joka on Oton nimipäivä. Viikko päättyy 23.4. Yrjön nimipäivään.

Juha Berglund on tunnetuimpia ja merkittävimpiä suomalaisia viiniasiantuntijoita. Hän omistaa perheensä kanssa arvostetun Chateau Carsin –viinitilan Ranskassa. Hän on perustanut Suomeen Decanter –viinitarvikemyymälän ja Viini-lehden. Hän on toiminut edelläkävijänä suomalaisessa viinikulttuurissa.

Juha Berglund

Berglund on myynyt viiniä etämyyntinä Suomeen viinitilaltaan Ranskassa. Tästä hän joutui tullin hampaisiin epäiltynä laittomasta myynnistä. Syyttäjä teki asiassa syyttämättäjättämispäätöksen tällä viikolla. Berglund on alkoholipitoisten aineiden etämyynnin merkittävä esitaistelija ja siten kaikkien janoisten sankari!

Berglund on Veljeskunnan järjestyksessä 30. Ottopoika. Häntä ennen valituiksi tulleita on mm. Paavo Lipponen, Matti Salminen, Harri Holkeri, Vexi Salmi sekä Leif Segerstam ja viime vuonna Simo Frangén.

Ottopoika julkistetaan normaalisti juhlallisin menoin Ravintola Bruuverin kabinetissa vuosittain 17.4. lehdistön läsnä ollessa. Tänä vuonna pääsiäinen estää tilaisuuden järjestämisen ajallaan.. Haluamme kuitenkin julkistaa Ottopoikamme Oton päivänä. Pyrimme järjestämään julkistustilaisuuden myöhemmin.

Lähde: K.H.P.V.

Kuva: Juha Berglund / Juha Berglundin perhearkisto