Lappeenrantalaisessa K-Supermarket Lehmuksessa on huomattu olutkulttuurin kehitys

Lappeenrantalainen K-Supermarket Lehmus elää vahvasti olutkulttuurin hermolla. ”Olutosastoa kehitetään päivittäin ja viikoittain”, kertoo Lehmuksen kauppias, Mika Mustonen.

Olutposti vieraili Lappeenrannassa luovuttamassa jälleen yhdelle juomaosastolle asianmukaisen Laadukas juomaosasto  -diplomin ja katsomassa, mitä  K- Supermarket Lehmuksen juomaosastolle kuuluu.

”Pyritään tarjoamaan mahdollisimman monipuolinen kattaus. Seurataan ajankohtaisia trendejä, uusia pienpanimoiden ja maahantuojien oluita otetaan koko ajan sisään.”

Kauppias tekee itse tilaukset viikoittain, oman henkilökunnan ja myös asiakkaiden avustuksella. Yli viidensadan oluen valikoima kasvaa entisestään elokuussa. ”Kun alkaa pitkät tummat viikonloput ja rapujuhlia pidetään, niin menekki kasvaa selkeästi kesästä todella paljon.”

Kauppiaan mukaan tänä vuonna sourit eli happamat oluet ovat nostaneet päätään ja lisäksi alkoholittomat oluet ovat toden teolla lyöneet läpi. ”Ehkä tämä hellekesä on vaikuttanut siihen, että vähäalkoholiset oluet ovat olleet suosiossa”, kertoo Mustonen.

Katso haastattelu yllä olevalta videolta ja ota sen jälkeen Juomatutka haltuun osoitteessa https://olutposti.fi/juomatutka. Katso sieltä keille kaikille on myönnetty Laadukas juomaosasto -diplomi hyvästä työstä rikkaan juomakulttuurin parissa.

Teksti ja video: Harri Soinila @harrisoinila