Pekka Kääriäinen kertoo suomalaisten juomatuotteiden viennistä Saksaan

Suomalaisia juomia Saksan markkinoille vievä Pekka Kääriäinen Olutpostin haastattelussa. Keskustelun aiheina mm. Bryggeri Helsingin tienavaus Berliinissä, tulevat Grüne Woche -messut ja Suomen elintarvikevientistrategia.

Olutravintola Bryggeri Helsinki avasi virallisesti ovensa Berliinissä

Suomalais-saksalainen olutravintola Bryggeri Helsinki Berlin vietti juhlallisia avajaisia torstaina. Ravintola sijaitsee Berliinin Göhrener Strassella kulttuuriväen suosimassa Prenzlauer Bergin kaupunginosassa.

Bryggeri Helsinki in Berlin avasi ovensa jo elokuussa. Ravintolatoiminnasta vastaa saksalaisyritys Bryggeri Helsinki GmbH, josta suomalainen Bryggeri Helsinki (Rakuuna Olut Oy) omistaa puolet. Lammilainen ravintola- ja panimoyrittäjä Pekka Kääriäinen sekä kaksi muuta suomalaista sijoittajaa ovat yrityksessä vähemmistöosakkaina.

Bryggeri Helsinki in Berlin -ravintolayhtiön toimitusjohtajina ovat Pekka Kääriäinen sekä Berliinissä asuva Maria Mannermaa. Ravintolasta ja keittiöstä vastaa Ismo Piispanen.

Vuokrakiinteistössä on liiketilaa lähes 300 neliömetriä. Sisällä on 100 asiakaspaikkaa sekä ulkona vielä lisäksi noin 50 terassipaikkaa. Ravintolan yhteydessä on myös Kääriäisen perheen omistama suomalaisten pienpanimotuotteiden ja käsityötisleiden maahantuontiyritys ja pieni juomapuoti. Tämän Finnische Getränkehandel & Import FGI GmbH omistaa Euro-Laukku Oy. Pekka Kääriäinen ja Anne Piispanen toimivat tämän saksalaisen maahantuontiyrityksen toimitusjohtajina.

Kansikuva: Bryggeri Helsinki Berlin