Helsingin Kallion ravintolat festivaalimielellä keskiviikkona

Helsingin Kallion kaupunginosan ruoka- ja olutravintolat esittäytyvät keskiviikkona Kallion ravintolafestivaali -nimen alla.

Gastro Cafe Kallion Kare Karhu ja Jyrki Vuori ideoivat alkuvuonna uudenlaista ravintolatapahtumaa Kallion ravintoloille. Ideana oli tuoda esiin Kallion alueen ruokaravintoloita ja saada myös ei-kalliolaisia liikkeelle itäiseen kantakaupunkiin hyvän ruuan, oluen ja tasokkaiden ravintolaelämysten perässä. Tapahtumassa on mukana hyvin erityyppisiä ravintoloita Kallion klassikoista uudempiin tulokkaisiin, useassa eri hintaluokassa ja erilaisilla liikeideoilla. Aluksi tapahtuman piti olla teemallinen, mutta työryhmä tuli lopulta siihen tulokseen, että teema olisi liian rajoittava ja vaatisi lisäksi enemmän koordinointia tapahtuman suhteen. Tapahtumaa toteutetaan muun työn ohella vapaaehtoisvoimin, ja siksi jokainen ravintola vastaa itse omasta ohjelmastaan ja festivaalilla myytävistä tuotteista.

”Ravintolafestivaalien idea alkoi tosiaan hahmottua toukokuun aikana ja alun perin mukana olleiden ravintoloiden lisäksi pyysimme mukaan muutamia lähialueen ravintoloita, joiden ajattelimme sopivan festareiden ideaan”, kertoo festivaalin vastaava tuottaja, kokki Saara Kunnaala.

”Paikallisväriä halusimme tuoda esille tekemällä yhteistyötä jonkun paikallisen panimon kanssa, ja Kallio Breweryn Olavi Mensio innostui heti ideasta. Teimme Olavin kanssa festivaaleille Kallion Kolmio -oluen, joka tulee olemaan myynnissä suurimmassa osassa festariravintoloita. Kallio-henkisesti halusimme oluesta ”ihan tavallisen” lageroluen ja tuloksena oli raikkaan hedelmäinen ja kevyesti humaloitu helposti juotava olut. Kallion Kolmio -lagerin julkistustilaisuus avaa festivaalit ulosmyyntiravintola ÖL UTissa Fleminginkadulla keskiviikkona—  klo 17.”

Tapahtuman Facebook-event on kerännyt hienosti kiinnostuneita ja kävijämääräksi toivotaan tuhansia hyvästä ruuasta ja juomasta kiinnostuneita. Tapahtumassa ovat mukana Bar Con Flemari, Flät no 14, Gastro Cafe Kallio, Kolmon3n, Kaupparavintola ÖL UT, Ravintola Oiva, Riviera Kallio, Sushibar ja Wine Kallio ja Way Bakery & Wine Bar sekä Kallio Brewery. Festivaali alkaa keskiviikkona klo 17.

 

Kuva: Kallion ravintolafestivaali -työryhmä