Kåska, Kesärauha-festivaali ja Turku Pride yhteistyössä

Kåska ja Kesärauha tukevat Turku Pridea ja kannustavat sosiaaliseen vastuullisuuteen.

Kotimainen mietoihin ja alkoholittomiin keskittyvä juomatalo Kåska ja Turun linnan kupeessa järjestettävä Kesärauha-festivaali toteuttavat yhteisen tukikampanjan Turku Pridelle.

festivaalilava
Kun Kåska Oy perustettiin, yrittäjät Eetu Topo ja Fred Karlsson asettivat toiminnalle kunnianhimoisen tavoitteen: Yritys haluaa kasvaa maailman suurimmaksi juoma-alan impaktiyritykseksi. Matala-alkoholisista tuotteistaan tunnettu Kåska pyrkii vaikuttamaan toiminnallaan keskeisesti erityisesti yhteen osa-alueeseen: yksinäisyys- ja ystävyystyön tukemiseen. Yritys on tähän mennessä ohjannut 12,5% myyntikatteistaan hankkeille ja voittoa tavoittelemattomille järjestöille, jotka tekevät työtä tasa-arvoisten kohtaamisten mahdollistamiseksi. Kesärauhan yhteydessä tukea ohjataan erityisesti Turku Pridelle, joka on myös Kesärauha-festivaalin tukikohde.

”Olemme vielä pieni toimija, joten yksin mahdollisuutemme ovat vielä kovin rajalliset. Siksi on hienoa päästä  tekemään yhdessä hyvää Kesärauhan kaltaisen upean toimijan kanssa”, kertoo Topo.

Tukea monessa muodossa

Kesärauha on turkulainen vaihtoehto- ja indiemusiikin festivaali, joka järjestetään kesäkuussa 10.-12.6.2022 Turun Linnanpuistossa. Kotimaisten ja ulkomaisten huippuartistien lisäksi festivaalikävijöitä hemmotellaan taidekokemuksilla ja monipuolisella ruoka- ja juomatarjonnalla. Tänä vuonna mukana on myös Kåskan matala-alkoholisiin ja alkoholittomiin juomiin keskittynyt “low & no bar”, jonka myynnistä kerätään varoja Turku Prideen.

piknik

”Kaikenlaisen syrjimisen vastustaminen ja sukupuolten välinen tasa-arvo on Kesärauhalle itsestäänselvyys. Siihen asti, kun se ei ole sitä vielä koko maailmalle, aiomme muistuttaa sen välttämättömyydestä. Haluamme kantaa sosiaalisen vastuumme ja olemme halukkaita tekemään tekoja paremman maailman puolesta. Tänä vuonna ohjaamme Kåskan kanssa kerättyjen varojen lisäksi toimittajien ja kutsuvieraiden akkreditointimaksut suoraan Turku Priden toimintaan ja osoitamme tukemme myös Turku Pride lavan muodossa”, kertoo Annakaisa Anttila Kesärauhasta.

Turku Pride on jatkoa vuonna 1969 New Yorkissa alkaneelle Gay Pride -perinteelle ja sateenkaarikansan ihmisoikeusliikkeelle. Turku Pride on mielenosoitus, kunnianosoitus ja juhla, joka edustaa tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

”Kaikki ansaitsevat turvallisen tilan niin henkisesti, kuin fyysisestikin. On hienoa, että festivaalit ottavat aktiivisesti kantaa ja tukevat työtä tasa-arvoisemman maailman rakentamiseksi. Tapahtumien yhteydessä haluamme tukea paikallisia toimijoita ja nyt Pride-kuukauden ajan kohdistamme impaktimme muutenkin Seta:lle. Oli siis luonnollista valita Kesärauhan yhteydessä kohteeksi Turku pride”, Topo kertoo.

Lähde: Kåska