Kåskan “no & low bar” kiertää festivaaleja

Festivaalien juomatuotteet valitaan tarkoin ja mitä isommasta festivaalista on kyse, sitä isommista sopimuksista neuvotellaan. Kotimaisille pientuottajille saattaa olla haastavaa kilpailla sopimuksista isojen talojen kanssa.

Kotimaisen Kåskan neuvotteluvalttina on matala-alkoholisten ja alkoholittomien juomien baari, jollaista muilta tuottajilta ei löydy.

kioskit

Alkon trendiraportin mukaan yhä useampi vaalii hyvinvointiaan valitsemalla alkoholittoman, tai matala-alkoholisen juoman. Yksi alan pioneereista on kotimainen Kåska. Kåskan “no & low bar”, eli matala-alkoholisten ja alkoholittomien drinkkien baari nähdäänkin tänä vuonna useilla festivaaleilla.

Isoilla festivaaleilla on isot sopimukset, mutta mukaan voi päästä oikealla konseptilla

– Olemme olleet tänä vuonna jo Kesärauhassa, Sideways-festivaaleilla ja Provinssissa, joista meille jäi todella positiivisia kokemuksia. Tällä viikolla rakennamme matala-alkoholisten ja alkoholittomien juomien baarimme Bättre Folk -festivaaleille. Mitä isommasta festivaalista on kyse, sitä haastavampaa pienelle toimijalle on pystyä kilpailemaan isojen, kansainvälisten tahojen kanssa. Meille on ehdottomasti ollut hyötyä siitä, etteivät tuotteemme kilpaile samassa sarjassa isojen tuottajien kanssa, Kåskan perustaja Fred Karlsson arvioi.

– Provinssissa Kåska toimi uuden The Honey Roomiksi nimetyn esiintymistilan juomakumppanina, mihin sen raikas ja nykyaikainen low and no -konsepti istui täydellisesti. The Honey Roomissa kiteytyy Provinssin arvomaailman ydin ja sen sisällöissä heijastuu koko festivaalin turvallisen tilan kulttuuri. Uuden venuen ja siihen luontevasti nivoutuneen juomakumppani Kåskan samanaikainen esittely Provinssi-kansalle oli meille suuri ylpeyden aihe, Sami Rumpunen, Provinssin Festivaalijohtaja kertoo yhteistyöstä.

– Maailmanlaajuinen sober curious -ilmiö on tehnyt “raitistelusta” suosittua. Olemme saaneet festivaaleilla runsaasti positiivista palautetta. Me tarjoamme vaihtoehtoja niihin hetkiin, kun halutaan ottaa iisimmin, sanoo Eetu Topo, toinen yrityksen perustajista.

Pienemmille festivaaleille ovet aukeavat pienemmille toimijoille

– Bättre Folk festivaalien yhteistyökumppanit ovat pieniä, omaehtoisia toimijoita. Se on meille itsestäänselvyys ja siksi myös Kåska oli meille luonteva kumppani. Haluamme tarjota festivaalivieraille ennen kaikkea laadukkaita, persoonallisia tuotteita pieniltä toimijoilta, joten emme tee sopimuksia raha edellä, kertoo Aki Roukala Bättre Folk -festivaaleilta.

– Aloitimme toimintamme juuri ensimmäisten koronarajoitusten alla ja olemme tänä kesänä päässeet ensimmäistä kertaa kiertämään tapahtumia. On ihan mahtavaa, että festivaalijärjestäjät ovat ottaneet meidät näin hyvin vastaan, Fred Karlsson iloitsee.

Lähde ja kuva: Kåska