mainos
mainos

Kieltolaki saavuttaa suosiota kansan parissa

Vakka-Suomen Panimo juhlii kieltolain päättymistä. Suomessa oli vallalla vuosina 1919-1932 kieltolaki, jonka päättymisestä tuli 5.4. klo 10 kuluneeksi 85 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi syntyi Kova Omena, joka vie ajatukset kieltolain aikana suosittuun pirtulla terästettyyn Kova Pommac -juomaan. Vakka-Suomen Panimon moderni versio on omenamehun ja ginin yhdistelmä. Tuloksena on hiilihappoinen, omenan kirpeyttä sisältävä suoraviivainen makunautinto.

Kova Tee puolestaan hakee makunsa ginin ja teen lisäksi inkivääristä ja sitruunasta. Ginin ja sitruunan hiilihapolla viimeistelty liitto tulvahtaa aisteihin ensimmäisenä. Hetken päästä kielen saavuttaa viipyilevä inkiväärin jälkimaku. Viina tarjoiltiin kieltolakiaikoina ravintoloissa usein teekupista raittiusvalvojien hämäämiseksi. Se oli sitä alkuperäistä kovaa teetä!

Kieltolaki-sarja täydentyi kevään aikana Kaffeplöröllä. Sen kehittelyssä ajatuksissa on ollut kieltolain aikainen samanniminen juoma, joka oli pirtulla vahvistettua kahvia. Vakka-Suomen Panimon uutuus on niin ikään terästetty maustamattomalla viinalla.