Uudistunut kansainvälinen KIPPIS on syystalven suurin oluttapahtuma

Uudistunut kansainvälinen KIPPIS – International Craft Beer Festival on syystalven suurin ja kaunein oluttapahtuma.

Marraskuun 29.-30.11 tehdään suomalaisten oluttapahtumien historiaa, kun KIPPIS – International Craft Beer Festival kokoaa Helsingin Kaapelitehtaalle yli 50 panimoa 17 eri maasta. KIPPIS-festivaali tunnettiin ennen OlutExpo nimellä, mutta tapahtuman kansainvälistymisen myötä myös nimi vaihtui.

”Halusimme säilyttää nimessä suomalaisen Kippis -sanan. Se on osa yrityksemme tarinaa ja olutkulttuuria. Meillä on nyt mukana tapahtumassa suuri joukko ulkomaisia panimoita ja vieraita eri maista”, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja, Event Team Tapahtumapalvelut Oy:n Michael ”Mikki” Nyman.

kippis festivaalin logo

Tapahtuman panimot ja tuotteet on valittu tarkkaan

”Tapahtuman osastot on miehitetty todellisella asiantuntemuksella ja meillä on nyt mukana tapahtumassa myös suuri joukko ulkomaisia panimoita ja vieraita eri maista. Myyntipisteiden takaa löytyvät lähes aina joko oluiden tekijät tai panimoiden omistajat. Tarjoiltavat oluet edustavat maailman kärkiluokkaa ja tuotteet vaihtuvat päivittäin. Meistä on erittäin tärkeää, että valveutuneet oluen ystävät saavat kattavasti tuotetietoutta ja kuulevat myös tarinat tuotteiden takaa”, kertoo Nyman. ”Tapahtuman oluet, joita on yli 300 erilaista, ovat pieniä eriä ja ne vaihtuvat hanoissa päivittäin. Mukana on myös erikoisuuksia kuten Wholehive Mead, joka on Latvialaisen Labietis -panimon näkemys muinaisesta viikinkien nauttimasta simasta.”

Suomen Paras OlutKIPPIS esittelee myös kotimaisten panimoiden kärkijoukkoa kuten Suomen Paras Olut 2019 kilpailussa menestyneet Panimoyhtiö Hiisi, Hopping Brewsters Beer Company, Stadin Panimo ja CoolHead Brew voittajatuotteineen. Laadukkaiden pienpanimo-oluiden lisäksi tarjolla on myös käsityöläissiidereitä sekä tisleitä. Oluen kanssa sopivia ruoka-annoksia tarjoilevat Visun Villisika, Bali Brunch sekä smörrebrödkulttuurin pioneeri Tanskalainen voileipä Oy, joka on suunnitellut maisteluannokset Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan juomien pareiksi.

Tasting-kulttuuri keskiössä

Ohjatut olutmaistelut kuuluvat kiinteänä osana kansainvälisiin oluttapahtumiin varsinkin silloin, kun niitä vetävät henkilöt tuotteiden takaa. Tänä vuonna tastingeja vetävät mm. North Brewing, Mallassepät, Pühaste Brewery, Kirkstall Brewery, Vibrant Forest ja Marble Beers. Panimot esittelee Uniq Drinks Finlandin tuotepäällikkö Jaana Hihnala.

Taustalla tuotepäällikkö Jaana Hihnala Uniq Drinks Finland kertoo mitä panimoita tulossa ja Nyman myhäilee taustalla

”Tulossa on todella mahtava tapahtuma. Saan ylpeänä esitellä neljä brittiläistä ja yhden virolaisen panimon. Vinkkinä voisin mainita Pühasten setin joka sisältää todella mahtavia tynnyrikypsytettyjä oluita”, kertoo Hihnala.

Tapahtumassa kuullaan myös mielenkiintoisia haastatteluja, sekä paneudutaan oluen tekemiseen työnäytösten avulla.

Lauantaina 30.11. KIPPIS järjestää neljä tilausajolinjaa eri paikkakunnilta Helsingin Kaapelitehtaalle. Bussit saapuvat heti kun tapahtuman ovet aukeavat kello 14.00. Paluumatkalle kyydit lähtevät Kaapelitehtaalta klo 22.00. Näin kauempaa saapuvat voivat nauttia koko päivän tapahtumasta sekä lauantain tasting-tilaisuuksista.

Tapahtuman aukioloajat:

29.11. perjantai klo 15:00-23:30
30.11. lauantai klo 14:00-23:30

Tuotteiden maksupolitiikka muuttunut. Nyt kelpaa vain pankkikortit.

 

Yhteistyössä: Olutposti media Oy, Dieta Oy, Staffpoint Oy, Kassamagneetti Oy, Suomen Olutseura, Olutliitto, Suomen Paras Olut -kilpailu.

 

 

Tapahtuman esillepanijat: