Kohtuullisen Mainio Oluttapahtuma 2022 valittu

Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta on myöntänyt ”Kohtuullisen Mainio Oluttapahtuma” 2022-tunnustuksen Suuret Oluet – Pienet Panimot Helsinki -tapahtumalle.

Kunniakirja on myönnetty vuosittain Mainion nimipäivänä 5.9. sellaisella kaupalle, jolla on tarjota hyllyissään kuluttajille K.H.P.V.:n kriittiset vaatimukset täyttävä monipuolinen ja mielenkiintoinen valikoima erilaisia makuja hyväileviä oluita. Nyt olemme laajentaneet kunniakirjan kattamaan kauppojen lisäksi olueen liittyvät tapahtumat, teot ja aikaansaannokset.

Suuret Oluet – Pienet Panimot (SOPP) on kehittynyt maanlaajuiseksi tapahtumasarjaksi, joka laajasti tutustuttaa suomalaiset pienpanimoiden kasvavaan kenttään ja oluen yllättävänkin laajaan maku- ja tyylikirjoon. Se on tuonut olutharrastuksen jokaisen ulottuville ja tehnyt siihen tutustumisen helpoksi. Suuret Oluet Pienet Panimot Helsinki on keskeisen tapahtumapaikan takia ollut näkyvä ja suosittu kohtaamispaikka.

– Ensimmäinen SOPP järjestettiin Lahdessa v. 2003, Helsingissä 2004. Kävijöitä oli tänä vuonna Helsingissä n. 20.000 ja koko maassa n. 50.000. Pienpanimoita oli tällä kierroksella mukana kaiken kaikkiaan n.40, joten melkoisesta tapahtumasta voidaan puhua, sanoo idean isä, tunnettu oluthahmo, Lammin Sahti Oy:n toimitusjohtaja Pekka Kääriäinen.

K.H.P.V.:n mielestä SOPP on jo vuosien ajan merkittävästi edistänyt olutkulttuurin monipuolistumista ja uusien olutmakujen tunnettuutta ja siten ansainnut Mainio Oluttapahtuma -kunniakirjan.

vaakunalogo

Lähde: K.H.P.V.

Kuva: Anikó Lehtinen ja K.H.P.V.