mainos
mainos

Kotiolutetikettikisan top 3

OlutPOSTIn ensimmäinen kotioluiden etikettikisa sai suuren suosion. Saimme etikettejä 44 eri tekijältä. Kärkikolmikkoa yhdisti tarinallisuus, retrous ja viimeistelty jälki.

Kilpailuun lähetetyt etiketit arvioineessa raadissa olivat mukana Mika Wist, graafikko; Simo Hämäläinen, SOS ry:n puheenjohtaja (emeritus); Jami Teirikari, Tornion Panimo; Johan Jakobsson, Sinebrychoff ja Jyri Ojaluoma, Mallaskosken Panimo.

Raati valitsi kilpailun parhaiksi töiksi kolmen erilaisen kotipanimon etiketit.

  1. Kuramutkan Panimo
  2. Kumpulan kotipanopaja
  3. Nälkämaan Panimo

Raati piti tasoa hyvänä ja yllättyi etikettien moninaisuudesta

– Kilpailutöiden taso yllätti positiivisesti. Tyylejä oli useita värikynäluonnoksista ammattimaiseen graafiseen jälkeen, mutta jokainen etiketti oli oma pieni taideteoksensa. Kärkikolmikkoa yhdisti tarinallisuus, retrous ja viimeistelty jälki, kuvailee Jami Teirikari.

Kuramutkan Panimo - Mökäöljy

Raadin graafikkojäsen Mika Wist luonnehtii voittajatyötä näin:

– Kuramutkan Panimon Mökäöljy-etiketissä graafinen tyyli noudattaa perinteisiin nojaavaa konseptiaan. Ilmeessä on modernein keinoin rakennettua retroa, joka tukee huumorin rikastamaa tekstiä. Erityismaininta takaetiketin tarinalle. Kuusipuista rakennettu taustakuosi esiintyy myös takaetiketissä embleemimäisenä tunnisteena, joten kokonaisuuden hallinta yksityiskohdissa on hatunnoston arvoinen.

Kuramutkan Panimo vaikuttaa Helsingissä, mutta sen juuret ovat Etelä-Karjalassa. Mökäöljy onkin tyyliltään Karelian Pale Ale.

Kumpulan Kotipanopaja - May Day, Cosmic Debris, Chocolate Jesus

Helsinkiläinen Kumpulan kotipanopaja osallistui kisaan May Day, Cosmic Debris ja Chocolate Jesus –oluidensa etiketeillä. Pate Pesoniuksen kynästä lähteneet työt ovat saaneet innoituksensa – samoin kuin oluiden nimetkin – joko jonkun biisin, oluttyylin, keittotilanteen tai dadaismin inspiroimina.

Nälkämaan Panimo

Kolmanneksi sijoittuneen kajaanilaisen Nälkämaan Panimon etiketit huokuvat perinteitä ja tarinallisuutta. Englannin Loordista on helppo arvata, mikä oluttyyli on kyseessä, eikö vain?

Kunniamaininnan saa Joni Myllynevan Tunturi-panimon Lager, joka miellytti arvovaltaisen raadin silmää, mutta ei opiskelun harjoitustyönä täyttänyt kirjaimellisesti kotioluiden etikettikilpailun ehtoja.

Voittajat palkittiin— Panimonurkka.fin lahjoittamilla tuotepalkinnoilla. Palkinnot jaettiin Viidessä Pennissä tiistaina 23. toukokuuta.