hartwall mainos
mainos

Kotiolutposti – Alku

Kotiolutposti – Uusi koko Suomen kotiolutpalsta

Tehdäänpä avaus tälle palstalle.

Aloitetaan kotiolutpostin esittelystä. Homman nimi on se, että täällä julkaistaan erilaisia artikkeleita kotioluen valmistamisesta. Ainakin alkuun kirjoituksia tuottaa paljolti allekirjoittanut. Mukana on toki muitakin, mutta toimintatapoja hiotaan vielä ainakin hetken verran.

Palstan ydinajatus on koota Suomen kotipanijat saman katon alle ja koota yhteisö, jossa toisia tuetaan ja jelpataan. Meillä on paljon erilaisia keskustelukanavia, kuten HOMBRE ja Lakeuden Kotipanijat Facebookissa sekä Kotiolut.com foorumi. Haluamme tästä paikan, johon niputetaan mm. näiden foorumien tietoa sekä muuta ydintietoa oluen valmistamisesta kotona.

Vieraskynäily

Kirjoituksia julkaistaan myös muilta halukkailta kynäniekoilta. Jos siis paneminen on intohimosi ja kynä pysyy kädessä kohtuullisesti, voit ehdottaa aihettasi minulle.

Erityisesti haluaisin kerätä panijoilta esittelyitä:

  • omista panovälineistä
  • tavoista ja prosesseista
  • resepteistä sekä raaka-aineiden käytöstä
  • yhteisöistä, joissa olutta pannaan ja maistellaan.

Voisimme mahdollisesti kerätä kokoon ”Panomiehen Päiväkirja” tyyppisen sarjan, jossa yllä mainitut asia tulisivat esille. Ja kun nykyaikaa eletään, ovat myös videot erittäin tervetullut tallennusformaatti.

Liikkeelle lähdemme tällaisin ajatuksin. Minulle saa esittää uusia ajatuksia ja kehitysideoita palstan tiimoilta. Palstan ajatus on nimenomaan palvella teitä, hyvät kotipanijat ja siksi teen kaikkeni, että se toteutuu. Mielestäni tällaiset asiat toteutuvat vuorovaikutteisesti, ja täten toivonkin rohkeita yhteydenottoja ja ideoita!

Kuka on tämä allekirjoittanut?

Kuva: Mikko Siikaniemi

Olen siis Aleksi Tamminen. Tituleeraan itseäni nykyään oluen moniottelijaksi. Toimin oluen parissa kouluttajana, olutravintolan omistajana sekä kotioluen valmistajana. Näen itseni ja oman roolini parhaimmillaan olutkulttuurin ja opetuksen parissa. Olenkin enemmän innostaja kuin tietäjä. Vaikka toki oluen valmistamisesta paljon tiedänkin, on suurin nautintoni juuri opettamisen ja innostamisen kohdalla. Siksi tähänkin pestiin myös tartuin. Viestiä saa pukata osoitteeseen: aleksi(at)aleksitamminen.fi

Ja nyt, tervetuloa mukaan Kotiolutpostin pariin!