mainos
mainos

Kotka Steam Brewery lopettaa Kauppakeskus Pasaatissa

Kotka Steam Brewery lopettaa myymälänsä Kauppakeskus Pasaatissa. Viimeinen päivä on loppiaisena 6. tammikuuta.

Kotka Steam Breweryn myymälä Pasaatissa avattiin 2020 jouluna, ja olikin menestys, joka sai panimon jatkamaan myymälätoimintaa myös ympärivuotisesti kauppakeskuksessa. Kesäisin kauppa kävi hienosti ja varsinkin viime kesä toi paljon kotimaan matkailijoita. Monet paikalliset oluen ystävät ja harrastajat ottivat myymälän omakseen, huomattiin että asiakkaat haluavat kannattaa paikallista yrittämistä.

Valitettavasti nyt syksyllä myynti on romahtanut, kerrotaan panimolta. Samoin mm. Ukrainan sodan takia raaka-aineiden, rahdin ja muiden tarvikkeiden hinnat ovat nousseet 10–40 %, samalla kun oluen hinta ei ainakaan toistaiseksi ole muuttunut, johtuen kovasta kilpailusta ja ihmisten ostokäyttäytymisen muutoksesta. Pasaatin myymälä myydään nyt tyhjäksi ja panimolla toivotaankin, että nekin kotkalaiset, jotka eivät vielä ole panimon tuotteisiin tutustuneet, tekisivät sen nyt.

– Haluan kiittää Kauppakeskus Pasaatia ja eritoten Sari Puhilaista hyvästä yhteistyöstä, kertoo Kotka Steam Breweryn Kari-Jukka Koivistoinen. -Pasaatissa tapahtuu koko ajan ja paljon. Kaikki ideat on otettu hienosti vastaan ja niitä on yhdessä jalostettu. On esiintyjiä ja pop-up myyjiä. Olisikin toivottavaa, että ihmiset käyttäisivät kivijalkapalveluita ja pitäisivät kaupungin elävänä myös näinä haastavina aikoina. Pasaati jätetään haikein mielin.

Itse panimon toiminta jatkuu normaalisti Kotkan höyrypanimolla. Panimolla on tehtaanmyymälä, joka on ainakin perjantaisin auki. Ajat ovat kuitenkin haastavat pienpanimoille. Koivistoinen sanookin, että hänen mielestään tällä hetkellä pienpanimoalalla on kovemmat ajat kuin korona-aikoina. – Tai ehkä näiden yhdistelmä on monelle panimolle liikaa ja ainakin seitsemän panimoa on lopettanut tai mennyt konkurssiin vuoden 2022 aikana, hän kertoo. -Kotka Steam Breweryn tuotteita saa Kymenlaaksosta jo laajasti ravintoloista ja kaupoista, kuitenkin vielä on parannettavaa. Nyt toivotaan kovaa kotiseutuhenkisyyttä yksityisiltä asiakkailta kuin myös ravintoloilta ja kaupoilta, jotta mahdollisimman monen kotkalaisen käsiin päätyisi juuri lähellä tuotettu olut.

Lähde: Kotka Steam Brewery -tiedote, Kuvat Kotka Steam Brewery, kuva jossa Kari-Jukka Koivistoinen Hannu Lehtinen