KOTO:lle kultamaininta World Vodka Awards 2023 -kisassa

Uusi tislaamo voitti heti kultaa uudenlaisella vodkallaan.

KOTO Salt & Pepper Vodka 40 % on valittu 28.2.2023 kansainvälisessä World Vodka Awards 2023 -kilpailussa oman kategoriansa parhaaksi maustetuksi vodkaksi Suomesta. Kilpailu oli syksyllä julkaistulle vodkalle ensimmäinen ja makuyhdistelmä oli heti tuomariston mieleen.

juomapakkaus

KOTO Spirits Salt & Pepper Vodka on julkaistu marraskuussa 2022 ja kilpailu on ensimmäinen, johon KOTO Spirits on tuotteillaan osallistunut. Tislaajamestari Miika Riekkinen on ylpeä voitosta ja uskoo myös kuluttajien löytävän vodkan erinomaisuuden. Kilpailuun osallistui myös KOTO Gin, joka saavutti hopeaa arvostetun kansainvälisen juoma kilpailun omassa sarjassaan. Molemmat tuotteet ovat saatavilla huhtikuusta alkaen Alkon myymälöistä erikoisvalikoimasta.

”Olemme luoneet jotakin, mitä ei löydy koko maailmasta. Jo se tuntuu voittamiselta, että pystyy kehittämään sellaisen tuotteen mitä ei kukaan muu ole älynnyt tai osannut kehittää. Tuomaristo huomasi tuotteen erinomaisuuden, kuten mekin maistoimme sen sitä kehittäessä”, kertoo Riekkinen.

Tuomariston kirjoittama makuprofiili:

”Salinity on the nose with hints of lovely minerality and seawater. Botanical mouthfeel with hints of cumin and mint. Seaweed character on the finish.”

”Tällä hetkellä ginit ovat vielä alkoholimarkkinoiden vetävin tuote, mutta KOTO Spirits uskoo myös vodkan nousuun. Varsinkin makuvodkien menekki on kasvanut ympäri maailmaa ja KOTO Spirits uskookin heidän vodkansa löytävän tiensä ravintoloiden ja kuluttajien pöytiin, niin raakana kuin cocktaileihin. KOTO myös toivottaa kiinnostuneet tervetulleiksi tutustumaan Lempäälän tislaamoon tislaamokierrosten kautta. Haluamme edistää cocktail-kulttuuria ja kehittää siihen soveltuvia juomia. Jokainen juomamme on lähtökohtaisesti suunniteltu cocktailien ainesosiksi ja kehittelyssä otetaan tämä vahvasti huomioon. Tietenkin juomamme pitää maistua erinomaisilta myös paljaaltaan”, sanoo Riekkinen.

Lähde ja kuva: KOTO Spirits