Kuninkaantien Panimon kesäuutuus 2022

Kuninkaantien Panimon olutvalikoima kasvaa kesäisellä uutuudella.

Kuninkaantien Panimon Tuorlan Kaura 5,2 % on kirkas, suodattamaton pintahiivaolut. Se on valmistettu paimiolaisen maanviljelijän talkkunarouheesta, josta käytetään paikallisittain myös nimitystä piepo tai piapo. Talkkunarouhe sisältää pääosin kauraa, mutta sen lisäksi myös vähän hernettä sekä ripauksen suolaa. Muita ainesosia Tuorlan Kaurassa ovat piepon lisäksi vain vesi, ohramallas, humala ja hiiva. Itse talkkunarouheen reseptiä ja valmistustapaa ei haluta paljastaa. Mahdollisten ruokarajoitteiden osalta on huomioitava, että nimestään ja pääraaka-aineestaan huolimatta kauraoluen valmistuksessa on käytetty myös ohramallasta.

pulloja

Kuninkaantien panimon olutvalikoima koostuu erilaisista suodattamattomista käsityöläisoluista, joiden valmistuksessa noudatetaan perinteistä saksalaista puhtausnormia, Reinheitsgebotia. Sen mukaisesti oluet ovat ainoastaan humalalla maustettuja, eikä niissä ole käytetty lisäaineita. Samaa valmistustapaa on noudatettu myös uuden oluen kohdalla.

Olut on panimomestari Niko Hurskaisen taidonnäyte.

panimomestari Niko Hurskainen

”Oluen tärkeimmät ominaisuudet ovat puhtaus ja tasapaino. Kauratuotteiden kysyntä, paikallisen raaka-aineen saatavuus sekä mielikuvitus ovat olleet uuden kaura-oluen synnyn ja kehitystyön takana. Vanhasta perinteisestä pieposta on saatu pienellä tvistillä uusi ja moderni tuote tähän päivään. Kevyesti savustettu piepo antaa kauraoluelle tvistiä ja makuprofiililtaan kauraolutta voisi kuvailla hedelmäisenä ja raikkaana. Olut sopiikin erinomaisesti kesän oluthetkiin, savustetun kalan tai kasvisten kera ruokapöytään”, kertoo Hurskainen.

Lähde ja kuvat: Kuninkaantien Panimo