Kyrölle historialliset kolme tähteä arvostetussa kilpailussa

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun ruisviskille myönnetään täydet kolme tähteä.

Kyrö Malt 47,2 % palkittiin kolmella tähdellä arvostetussa Great Taste Awards -kilpailussa. Asiantuntijaraadin jäsenet hehkuttivat Kyrö Malt -viskiä kuvailemalla sitä muun muassa seuraavasti: ”Se tanssii kielellä ja antaa paljon eri makuja”, ”jälkimaussa on monipuolisuutta ja lämmintä mausteisuutta” ja ”tämä viski on nestemäistä kultaa”.

pullo

”Kolmen tähden Great Taste -palkinto on tunnustus, joka merkitsee meille erityisen paljon. Kova työmme Kyrö-tuotteiden ja näin ollen koko brändin kanssa on huomioitu. Kyrö Malt on lunastanut paikan monien viskinystävien sydämissä ympäri maailman, ja nyt se vielä valittiin parhaaksi Great Taste -kilpailussa, joka on eittämättä alan arvostetuimpia kilpailuja. Tämä on huikeaa”, sanoo Kyrö Distillery Companyn perustajiin kuuluva Miika Lipiäinen, joka vastaa Iso-Britannian markkinoista.

Great Taste -kilpailun järjestää Guild of Fine Food. Kilpailu on ruoka- ja juoma-alan suurin ja luotetuin kilpailu Iso-Britanniassa, ja sitä on järjestetty vuodesta 1994 alkaen. Arvioijina ovat niin keittiömestarit, kokit, ostajat, jälleenmyyjät, ravintoloitsijat, kriitikot ja toimittajat. Kaikki keskittyvät puhtaasti arvioitavien tuotteiden makuun, sillä kaikki tuotteet testataan sokkona ja jokainen tuote on poistettu alkuperäispakkauksestaan.

Kolmen tähden Great taste -palkinto tarkoittaa sitä, että kyseessä on erityislaatuisen maukas ruoka tai juoma. Kolmella tähdellä palkitaan vuosittain vain noin 2 % kilpailuun osallistuvista tuotteista.

Kyrö Distillery Company on voittanut useita palkintoja vuosien varrella, muun muassa International Wine and Spirits -kilpailussa, jossa Kyrö Malt -ruisviski voitti taannoin ”Gold Outstanding” -palkinnon vaikuttavalla 98/100 pisteellä. Kyrö Gin ja Kyrö Pink Gin ovat myös voittaneet kultaa World Gin Awardseissa, ja palkittu myös Great Taste -tähdillä.

Lähde ja kuva: Kyrö Distillery