Kyrön ruisviskit menestyivät IWSC-kisassa

Vasta elokuussa julkaistava turvesavuinen ruisviski nappasi arvostetussa kilpailussa yllätyshopean.

Kyrö Distillery Company -tislaamon turvesavuinen Kyrö Peat Smoke 47.2 % -ruisviski nappasi arvostetussa kilpailussa yllätyshopean. Vuonna 1969 perustettu IWSC kuuluu arvostetuimpiin alkoholialan kilpailuihin. Kyrö Distillery Company on niittänyt kilpailussa mainetta ja palkintoja jokaisena osallistumisvuotenaan, eikä tämä vuosi ole poikkeus.

tynnyri

Kyrön viskeistä Kyrö Malt 47.2 % -ruismallasviski, leppäsavuinen Kyrö Wood Smoke 47.2 % ja vielä julkaisematon, turvesavuinen Kyrö Peat Smoke saavuttivat kukin hopeaa erinomaisilla pisteillä. Kyrö Peat Smoke julkaistaan myöhemmin tänä vuonna osana Kyröfest– festivaalia, joka järjestetään jälleen tislaamon alueella 19.8.2023.

Viskin valmistuksessa on käytetty makean veden turvetta, jonka kevyt suolaisuus nostaa esiin viskin hedelmäisiä makuja ja aromeja.

Kyrön kansainvälinen kilpailumenestys on ollut johdonmukaista. Kyrön tuotteita arvostetaan sekä kilpailuissa, että kotimaisilla ja kansainvälisillä markkinoilla erinomaisen laadukkaina ja omaleimaisina tuotteina, joiden makupalettia määrittää kaiken lähtökohtana oleva ruismallas. Kyrö Distillery Company on päässyt myös kahtena vuotena peräkkäin maailman arvostetuimpien viskitislaamojen listalle ainoana mannereurooppalaisena tislaamona. Vuonna 2022 Kyrö oli upeasti sijalla 29.

miehiä

Kyrö Distillery Company juhli viime vuonna 2022 täysiä pyöreitä vuosia, sillä yrityksen perustamisesta tuli kuluneeksi 10 vuotta. Tällä hetkellä Kyröllä on toimipisteet Isossakyrössä, Helsingissä, Berliinissä ja Lontoossa. Isossakyrössä sijaitsee myös Kyrön tislaamon vierailukeskus, jossa käy vuosittain noin 15 000 vierailijaa.

Lähde ja kuvat: Kyrö Distillery Company