Kyrö jätti monet taakseen kansainvälisessä kilpailussa

Isokyröläisen Kyrö Distilleryn single malt-ruisviski on valittu huippuluokan mallasviskiksi International wine & spirit competition -alkoholikilpailussa Lontoossa.

250 ammattilaisen joukosta valittu tuomaristo maisteli kilpailuun osallistuneett yli 90 maasta saapuneet tuotteet sokkona. Kilpailun neljä viskikategoriaa ovat erittäin vaativia ja kilpailun pisterajoja nostettiin tänä vuonna. Kullan saavuttamiseen tuomariston pisteiden keskiarvon oli oltava vähintään 95/100 pistettä. Kyrö Distillery Companyn viski sai kultamitalimaininnan omassa ”Whiskies – Worldwide” kategoriassaan. Maininnan voi saada samassa kategoriassa useampikin tuote.

Kilpailun kaikki lopulliset tulokset julkistetaan illalla 12. kertaa järjestettävässä Spirits Results & Tasting at the Vintners’ Hall -tilaisuudessa, jossa järjestetään samalla kaupungin suurin ikinä järjestetty vahvan alkoholin tasting. Itse kilpailua on kisattu vuodesta 1969.

”Kyrön ruisviskistä tekee uniikin sekä sen raaka-aine että valmistusmenetelmä. Single malt -viskit valmistetaan yleensä ohrasta. Jenkkiruisviskeissä taas on yleensä mukana maissia, vehnää ja ohraa. Kyrön viski on tislattu 100% suomalaisesta täysjyvärukiista. Tislauksessa lainataan skottityyppistä pannutislausta ja tynnyrikypsytys jenkkiviskeistä tuttu kypsytys vähän käytetyissä amerikan valkotammitynnyrissä. Kultamitalin saanutta viskierää tuotettiin vain 636 pulloa ja se on ollut saatavilla lähinnä matkustajamyynnissä sekä ulkomailla”, kertoo Kyrö Distilleryn Mikko Koskinen.

”Viskiä pääsee maistamaan Isossakyrössä järjestettävässä Kyröfest -tapahtumassa 17. elokuuta. Samana päivänä avataan Kyrön uusi viskitislaamo, jossa tislataan pian 500 000 litraa suomalaista tynnyrivahvaa ruisviskiä vuodessa. Kyröfestin aikoihin myös Kyrön seuraava viskierä Kyrö Malt prerelease #8 josta 144 pulloa tulee Alkoihin. Kyseessä on käsittääksemme ensimmäinen suomalaisen viskin saavuttama kulta kyseisessä kilpailussa. Erityisen merkittävää on, että kullan voitti kotimaisesta rukiista valmistettu mallasviski. Kulta jää myös viimeiseksi, sillä EU sääti tänä vuonna asetuksen jonka mukaan tulevaisuudessa single maltiksi saa sanoa vain ohratisleestä tehtyä viskiä.”

Kyrön Napue Gin voitti IWSC:n Gin&tonic sarjan 2015.

Lähde: Kyrö Distillery Companyn tiedote ja IWSC