Laadukas juomaosasto -diplomi K-Citymarket Riihimäelle

Iloinen, kohtelias sekä valloittavasti hymyilevä ihminen on sellainen, jonka kohdatessaan tuntee jotain voimaannuttavaa. Tällainen henkilö oli vastassa Olutpostilaisia heidän saavuttuansa K-Citymarket Riihimäelle. Hän on Tiina Kontsas, toinen kauppiaista.

Toinen heistä on pitkän kokemuksen kauppiaana kartuttanut Ilari Kontsas, joka aloitti kauppiaana Jalasjärven K-Supermarketissa noin 10 vuotta sitten. Tiina tuli mukaan, kun Ilari avasi toisen kaupan, K-Citymarketin Mäntsälään. Siellä meni noin noin viisi vuotta ja nyt pariskunta on pitänyt Riihimäen Cittaria noin puolitoista vuotta. Asiakaskunnan puolesta K-Citymarket Riihimäki on paikallisten lisäksi myös vahva ”kesälomapaikka”, sillä usein matkaajat ja mökkiläiset asioivat kaupassa, josta saa kaiken saman katon alta. Liikerakennuksessa sijaitsevat myös apteekki ja Alko sekä muita palveluja.

Kauppiaat Tiina ja Ilari Kontsas ja Laadukas juomaosasto -diplomi

Juttutuokio Tiinan kanssa pidetään kaupan pullantuoksuisen leipomon kahvilassa. Siellä Tiina pääsee välittömästi asiakkaiden jututettavaksi ennen kuin pääsemme asiaan, eli mistä tuli mieleen panostaa sangen näyttävään juomaosastoon:

-Panostaminen laadukkaaseen juomaosastoon on tullut tietenkin halusta kehittää kauppaa eteenpäin. Tarjontaa on kehitetty vahvasti asiakkaiden toiveiden mukaan.  Haluamme olla lähikauppa, jossa on yllättävän hyvä valikoima. Meiltä odotetaan aktiivisuutta, joten meiltä myös haetaan spesiaalituotteita. Näin me myös erottaudumme joukosta, toteaa Tiina.

Kaupassa oluet on aseteltu hyllyihin omina osastoinaan. Suomalaisilla oluilla on oma hyllynsä, mistä löytyvät kaikki lagerit, pilsit ja muut oluet. Muut maat ovat oluttyyppien mukaan. Luonnollisesti myös kaikki alkoholittomat juomat, lonkerot ja juomasekoitukset, sekä siiderit ja miedot viinit löytyvät omilta hyllypaikoiltaan.

-Oluiden kohdalla on menekki aika samanlainen kuin useissa muissa kaupoissa, eli alkoholittomat ja matala-alkoholiset ovat nostaneet varsinkin tänä kesänä suosiotaan. Laaja valikoima pienpanimoiden tuotteita sekä ulkomaiset oluet ovat meillä yksi kaupan vetonaula alan harrastajien parissa. Myös erikoislimpparit ja energiajuomat ovat varsinkin nuorison suosiossa. Monet nuoret seuraavat meitä TikTokissa ja muualla somessa.

Juomia riittää moneen makuun!

Puhuttaessa enemmän tuotteiden menekistä kauppias Ilari Kontsas kertoo:

– Täytyy sanoa, että tänä vuonna yhdeksi merkittäväksi kriteeriksi on noussut myös hinta. Olemme ostaneet jonkin verran myös ”dumppieriä” panimoilta, eli tuotteita, joita on jäänyt tuottajille niin sanotusti käsiin. Nytkin oli myynnissä monta lavaa alennushintaista lonkeroa, joka liikkuu todella mukavasti. Tämä outlet-tyyppinen toiminta on meillä suuressa roolissa. Se palvelee asiakkaita, poistaa hävikkiä ja omalta osaltaan pienentää myös hiilijalanjälkeä”, toteaa Ilari, johon Tiina jatkaa:

– Ja toisaalta myös nykyään ostetaan laadukkaimpia tuotteita, mutta pienemmissä määrin. Halutaan maistella. Jos menekki on suurempaa kuten vaikka juhlissa tai saunailloissa, on tavallisella blukkioluella oma paikkansa janojuomana. Siiderin kanssa olisi vielä tehtävää. Mielellämme tekisimme enemmän yhteistyötä myös pienten siideritalojen kanssa kuten pienempien oluttalojen kanssa.

Tässä tapauksessa ydinhenkilö on juomaosaston hoitaja Ari Nikkanen ollut meillä avainhenkilönä. Hänen tietämyksensä ja paneutumisensa on kaupalle tärkeää. Kun meillä oli Fecebookissa henkilökuntaesittely, tuli Arskalle mielettömästi kommentteja. Eräskin kommentti oli, että Arska on kaikkien janoisten sankari!

Hän pitää Instagramissa myös omaa KCM Riihmäen panimo-osasto palstaa, josta asiakkaat voivat bongata uutuuksia ja pitää yhteyttä kauppaan.

– Panimoiden ja juomatoimittajien kannattaa lähestyä meitä ensin puhelimitse ja sitten vaikka tavata jos mahdollista, sillä kohtaamisilla on aina merkitystä, toteaa Tiina.

-Vaikka emme ole olleet vielä mukana Olutpostin TOP TEN -kampanjassa, olemme kyllä seuranneet sitä ja tilanneet voittajatuotteita kaupaamme. Syksyllä sitten mukaan TOP TEN IPA- ja APA-kampanjaan.

Kun puhe kääntyy oluen ja ruoan yhdistämiseen alkavat kauppiaan silmät loistaa. Syynä tähän on Tiinan tausta ravintolamaailmassa restonomina ja työkokemus Suomessa ja ulkomailla.

– Tässä näkisin valtavasti mahdollisuuksia! Kuten esim. Järvenpään Citymarketissa on yhdistetty ruokakaupan ja ravintolan maailmaa. Ihmiset hakevat kokonaiselämyksiä arkeen ja se vaatii kaksi peruselementtiä: ruoka ja juoma. Ulkomailla kierrellessä näkee hienoja kauppoja, joissa on pieniä osastoja, joissa voit istuskella ja nauttia vaikka pienen ruoka-annoksen sekä siihen sopivan juoman.

Terveisenä Olutpostin lukijoille ja kaikille hyvien juomien ystäville Tiina toteaa:

– Tervetuloa meille ja rohkeasti vaan juttelemaan kanssamme. Mielellämme opastamme ja tutustumme asiakkaisimme.

Tästä asenteesta Olutposti saikin konkreettisen todistuksen Tiinan esitellessä kädestä pitäen asiakkaalle juomavalikoimaa. Kuinka ollakaan iloisesti hymyillen.

Riihimäen K-Citymarket löytyy osoitteesta Merkoksenkatu 5, 11710 Riihimäki

 

Teksti: cyde
Kuvat: Harri Soinila

Juomatutka