Laitilan uutuudet keväälle 2023

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kevätlanseeraukset ovat täällä.

Laitilan Kukko NEIPA 5,5 % on hedelmäinen, vaalea, suoduttamaton, voimakkaasti aromihumalaitu pintahiivaolut. Sen valmistuksessa on käytetty ohramaltaiden lisäksi vehnämallasta ja kauraa. joten olut on tyylin mukaisesti samea ja suutuntumaltaan pehmea. Humaloinnissa on keskitytty aromeihin, katkeroiden jäädessä maltillisiksi. Oluessa tulee selkeästi esille hedelmäiset ja trooppiset humalat, joita korostetaan entisestään runsaalla kädellä tehdyllä kuivahumaloinnilla.

Ruokasuositukset: juustot ja voimakkaasti maustetut aasialaiset tai meksikolaiset ruoat ja jälkiruuista juustokakku ja hedelmäiset piirakat.

tölkkejä

Laitilan Kukko Mosaic Lager 5,0 % on Mosaicilla humaloitu vaalea  ja suodatettu täysmallasolut, jonka valmistuksessa on käytetty runsaalla kädellä amerikkalaista alkuperää olevaa Mosaic-humalaa, joka tuo olueen raikkaan sitrusmaisen sekä hieman mausteisen aromin. Oluen valmistuksessa on käytetty ainoastaan Pilsner-mallasta ja käymisaste on korkea, jollain Mosaic-humalan aromit erottuvat mahdollisimman hyvin.

Ruokasuositukset: Thai-keittiön antimet, kotimainen vaalea kala ja rasvaiset kalaruoat sekä jälkiruuista sitruunakakku.

 

Laitilan Kukko Challenger Ale 5,0 % on Challengerilla humaloitu kullanpunertava  pintahiivakäymisellä valmistettu suodatettu täysmallasolut. Sen valmistuksessa on käytetty brittiläistä Challenger-humalaa, joka tuo oluen aromiin mausteisuutta, sekä yrtin ja vihreän teen aromeja. Mallaspohjassa on pähkinäistä makeutta, joka sopii hyvin pintahiivakäymisen tuoman hedelmäisyyden kanssa.

Ruokasuositukset: broileri- ja kalaruuat, miedot ja pehmeät juustot, kermaiset kasvisruuat ja keitot sekä jälkiruuista omenapiirakka.

 

Kukko Lager Juhlaolut 5,3 % on kevyesti humaloitu vaalea ja suodattamaton täysmallasolut. Laitilan Kukko Lager näki päivänvalon 20 vuotta sitten ja löysi nopeasti tiensä oluenystävien sydämiin – niinpä Kukko Lager onkin Suomen myydyin pienpanimo-olut. Tällä suodattamattomalla Juhlaoluella haluamme juhlistaa Kukko Lagerin pitkää ja menestyksekästä taipaletta.

Ruokasuositukset: Kukko Lager Juhlaolut kruunaa ruuan kuin ruuan!

 

NAKU Hard Seltzer 4,5 % täydentää panimon seltzervalikoimaa raikkaalla ananasversiolla.

 

Lähde Laitilan Wirjoitujuomatehdas

Kuva: Mikko