hartwall mainos

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas avasi myymälän

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas— sai vihdoin auki myymälän. Tila on ollut valmiina toimintaan jo kaksi vuotta. Viime viikon perjantaina pidettiin viralliset avajaiset ja myymälä oli täynnä asiakkaita koko päivän. Tarkoitus on tunnustella, kuinka paljon ostomahdollisuus myymälästä kiinnostaa kansalaisia.

– Ja mikäli kiinnostaa, saattaa olla, että teemme jatkossa kunnon vierailukeskuksen tehtaan kylkeen. Sitä tietysti edesauttaisi suoramyyntilupa myös vahvemmille tuotteille. Onneksi saimme korjattua lainlaatijan kämmin lakiesityksestä, sillä ilman korjausta yli 500 tonnia valmistavat panimot olisivat edelleen uuden lain voimaan tultuakin, joutuneet hankkimaan elintarvikekioski luvat. Nyt ei tarvitse. Hanke oli poikkeuksellinen, iloitsee tehtaanjohtaja Rami Aarikka.

Myymälässä myydään kaikkea lihapullista oluen ja limonaadin kautta uistimiin. Valikoima on vielä melko suppea, mutta mikäli ensimmäisen päivän jälkeenkin kiinnostusta riittää, tulee myymälään myyntiin enemmänkin paikallisia tuotteita. Laitilan alle 4,7 % juomista myynnissä ovat kaikki. Lisäksi tällä hetkellä löytyy harvinaisempia pienpanimo-oluita RPS-Brewingiltä, Fiskarsin Panimolta, Radbrewilta ja Top Fuelilta.

Kotimaisia pienpanimotuotteita.

-— Tehdas ja sen myymälä sijaitsevat aivan 8-tien varressa. Tähän asti ohi on ajanut noin viisi miljoonaa ihmistä — vuosittain. Niistä kun jokusen saisi poikkeamaan myymälässä. Tehtaalla on myös omia lampaita, jotka laiduntavat myymälän välittömässä läheisyydessä ja joita voi käydä rapsuttelemassa ja ruokkimassa, vaahtoaa Aarikka innoissaan kesäloma mielessä.

Kaupan mainos tien varrella.