mainos
mainos

Lappo kotioluttuotteita saa nyt myös Tampereen K-Citymarket Pirkkalasta

(Kaupallinen yhteistyö)

Pirkanmaan kotikeittäjät löytävät laajan valikoiman Lappo-tuotteita suoraan hyllystä K-Citymarket Pirkkalassa, jossa humalat ja kuivahiivat ovat oikeaoppisesti kylmäkaapissa säilytettyinä.

Mitä kaikkea oma Lappo-nurkkaus liikkeessä tarjoaa? Lapon toimitusjohtaja Jaakko Manni kiteyttää ydinajatuksen kahteen lauseeseen.

”Tarkoitus on saada oluen valmistajille perusraaka-aineet helposti ja nopeasti saataville. Meiltä voi myös tilata puuttuvia tuotteita ja noutaa ne Pirkkalasta.”

Kylmäkaapin humalien ja hiivojen lisäksi yksi seinä on omistettu maltaille, sokereille sekä erilaisille oluen teossa tarvittaville mausteille; appelsiinin ja sitruunan kuori, katajanmarja, korianterin siemen ja tynnyrilastu. Maltaat on pussitettu valmiiksi kotioloihin sopiviin annoksiin – rouhittuina sekä rouhimattomina. Myös spraymallasta on saatavilla.

Lappo.fi tuotteita

”Bierkkalasta huokuu tahto tehdä hyvää suomalaiselle olutkulttuurille, joten se valikoitui helposti yhteistyökumppaniksi. Tampereella on vahvaa oluenvalmistukulttuuria, niin kaupallisella kuin kotiolutpuolellakin, jota voimme vahvistaa entisestään”, Manni hehkuttaa Pirkanmaata.

Kotimaisen olutkultturin hän näkee alatu kasvavana ja myös kotikeittämisen salat ovat aukeamassa yhä suuremmalle harrastajaporukalle. Bierkkala haluaa olla mukana alan murroksessa ja toimia joissain asioissa myös edelläkävijänä, joten jos et löydä tarvitsemaasi tuotetta hyllystä, oli se sitten kotiolueen tai kaupalliseen olueen liittyvää, niin laita viestiä ja pistetään tilaukset kuntoon.

”Tehkää ihmiset sahtia, se on kuitenkin suomalaisen olutkulttuurin perusta”, Lapon Jaakko Manni paaluttaa loppukaaneettina, kun kysyn häneltä mitä oluttyyliä kannattaa tehdä kesällä 2021

Lappo aloitti shop-in-shop-toimintansa Helsingissä Rööperin Hopstop -olutravintolassa, Pirkkala on siis toinen lokaatio. Ja tietysti ensimmäinen kaupan alan toimija.

Teksti ja kuvat: Teemu Lahtinen, Bierkkala