Loppasuut: CoolHead Brew & Tyrantti Kobra

CoolHead Brew julkaisi 2.6.2018 uuden Kobra NEIPA -oluen, joka on tehty yhteistyössä Tyrantti-yhtyeen kanssa. Olut on nimetty bändin uusimman Kobra-singlen mukaan. Julkaisubileet järjestettiin CoolHead Brewn panimon terassilla Tuusulassa (Sarvivälkkeentie 3), ja Tyrantti oli paikalla vetämässä lyhyen keikan.

Panimon myymälä on auki kesälauantaisin klo 12-18. Joinain viikonloppuina myymälän yhteydessä on myös terassi, jossa voi maistella panimon oluita. CoolHead Brew sijaitsee tosin harmillisesti hieman syrjässä Ristikiven teollisuusalueella eikä sinne pääse kovin helposti julkisilla kulkuneuvoilla. Tämän vuoksi panimo on järjestänyt kesän ajaksi ilmaiset bussikuljetukset Panema-baarin edestä (Helsinginkatu 11). Tarkemmat aikataulutiedot bussikuljetuksesta ja terassin aukiolopäivät ovat— CoolHead Saturdays: Terrace & Can Sales -Facebook-sivulta.

Me espoolaiset emme suunnanneet Kallioon saakka ilmaisen bussin takia, vaan lähdimme paikalle omalla kyydillä. Saapuessamme kahdentoista aikaan paikalla ei ollut vielä kovin monta henkeä, joten pääsimme istuskelemaan lepotuoleihin. Mikä sen mukavampaa – aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta ja muuten melko karu terassi/parkkipaikka tuntui lähes viihtyisältä.

Baarin hinnasto oli edullinen, varsinkin tölkkien kohdalla (3/4 €). Vettä sai ilmaiseksi, mikä olikin hyvä, sillä päivä oli kuuma. Kuumuus ja paiste alkoivat pian tuntua, ja meidän oli jonkin ajan päästä pakko lähteä etsimään aurinkovoidetta myyvää kauppaa. Klo 13 ollut panimokierros jäi siten harmillisesti välistä.

Palatessamme paikalle oli kerääntynyt jo enemmän väkeä. Ensimmäinen bussikuljetus oli ennättänyt saapua sopivasti ennen panimokierrosta ja Tyrantin keikkaa, mutta istumapaikkoja riitti silti. Lienevätkö koulun päättäjäiset/valmistujaisjuhlat verottaneet kävijöitä?

Itse keikka oli noin lyhyt, puoli tuntia, mutta loistava. Suomenkielinen nahkahousuhevi sopi yllättävän hyvin teollisuusalueelle, joten diggailimme täpöllä. Falsetti uppoaa aina!

Millaista Kobra-olut sitten on? NEIPA:n tyylin mukaisesti olut on sameaa ja väriltään oranssiin vivahtavan keltaista. Tuoksua hallitsevat trooppiset hedelmät, ananas ja mango. Kohtuullisen katkera maku toistaa tuoksun aromeja, ja mukana on myös sitrusta, appelsiinia ja greippiä. Hedelmäinen kesäolut sopi hyvin terassijuomaksi.

Kobraa saa CoolHead Brewin panimokaupan lisäksi ainakin olutkauppa Pienistä.

Ennen lähtöä ostimme vielä Tyrantti-paidan ja tietenkin valikoiman CoolHead Brewn oluita. Samaan aikaan julkistettiin myös Swedish Radio Oat Cream IPA ja Deep Purple Dreams Berliner Weisse, joihin palaamme ehkä myöhemmin. Pikaisesti voisimme mainita, että Deep Purplen marjaisuus ja pieni happamuus puri Marjutiin, ja Jussin mielestä Swedish Radio oli Kobraa kevyempi ja raikkaampi IPA, joka sopisi myös hyvin helteiselle kesäterassille.