Loppasuut: HOP! Artisan Brewery Weekend

Konepajan Brunossa järjestettiin vuoden 2017 viimeisenä viikonloppuna HOP! Artisan Brewery Weekend. Kolmipäiväinen tapahtuma huipentui uudenvuoden bileisiin sunnuntaina. Loppasuut eivät päässeet juhlistamaan uuttavuotta paikan päälle, mutta Jussi kävi tapahtumassa lauantaina.

Tapahtumassa oli mukana suomalaisten ja virolaisten pienpanimoiden lisäksi mukana suomalaisia viinintekijöitä: Finnviini ja Three Barrel Project. Tarjolla oli myös ruokaa ja ohjelmaa livemusiikin muodossa.

Konepajan Brunon löytäminen ei ollut espoolaiselle helppoa. Jostain syystä kännykän reittiopas neuvoi jäämään pois väärällä pysäkillä ja kävelemään pitkän matkaa väärään suuntaan. Onneksi Google Maps opasti oikeaan osoitteeseen, ja lähempänä oli myös opasteita. Ilman niitä olisi ei ehkä olisi tullut lähdettyä harhailemaan autioiden tehdasrakennusten sekaan.

Bruno osoittautui hieman samanlaiseksi paikaksi kuin Kulttuuritehdas Korjaamo. Tehdashalliin oli tuotu pöytiä, sohvaryhmiä ja lepotuoleja. Panimot sijaitsivat yhdellä seinustalla, toisella seinustalla olivat viini- ja ruokaständit ja niiden välissä lava sekä paikan oma ravintola. Ilmapiiri oli mukavan rento ja aikaisin saapumalla sai varattua itselleen sohvapaikan koko illaksi. Oluttarjontaa oli runsaasti, paikalla oli myös aikaisemmin tuntemattomia panimoita kuten Kallio Brewery ja Soundville Brewing.

Ilta alkoi IPA:lla. Soundville Brewingin Rap Battle IPA (5,6 %) oli raikkaan sitruksinen ja greippinen, maukas perus-IPA. Cool Head Brewin Over the Galaxies NEIPA (7 %) oli puolestaan trooppisen hedelmäinen ja kevyen katkera. NEIPA eli New England IPA -oluttyyli oli uusi tuttavuus. Sitä edustavat oluet ovat sameita ja aromeista löytyy yleensä trooppista hedelmää. Hedelmäisellä linjalla jatkoi myös Nanopruulin Päikesepiste APA (5,5 %), tällä kertaa aromeja hallitsi appelsiini. Tästä kolmikosta Over the Galaxies NEIPA— oli Jussin suosikki.

Kotka Steam Breweryn Skipper’s Ale (5,2 %) oli mukavan vehnäinen ja hedelmäinen Golden Ale. Kallio Breweryn Supermän Amber Alen (7,2 %) aromimaailmassa oli karamellisuutta, punaista marjaa ja sitrusta. Molemmat olivat erinomaisia oluita, joista on vaikea valita parempaa.— Supermän oli ehkä kuitenkin hitusen maukkaampi. Vallilan panimon Vallila Amber Ale (6,1 %) ei näiden kahden jälkeen oikein säväyttänyt, vaikka olikin ihan laadukas olut. Siitä jäi mieleen lähinnä karamellisuus ja yrttisyys.

Sour-oluiden ystävän Marjutin ollessa kotona flunssassa Jussi uhrautui ja maistoi kahta eri souria. Purtse Pruulikodan Rabarberi Sourissa (4,3 %) oli raparperin lisäksi sitrusta, hedelmäisyyttä ja jopa simamaista makeutta. Cool Head Brewin Blueberry Pie Sour (4,0 %) taas maistui nestemäiseltä mustikkapiirakalta. Molemmissa oli happamuutta, mutta kohtuullisesti. Illan viimeinen olut oli Kotka Steam Breweryn— Bird Porter (4,7 %). Se osoitti, että hyvän porterin voi tehdä myös hieman alemmalla alkoholiprosentilla, jos vain tietää mitä tekee.

Kokonaisuutena HOP! Artisan Brewery Weekend oli mukava kokemus. Oluttarjonta oli hyvä ja juuri sopivan kokoinen. Ympäristökään ei ollut niin kalsea kuin konepajalta olisi voinut odottaa. Toivottavasti tällaisia järjestetään talvisin jatkossakin eivätkä kaikki oluttapahtumat keskity kesään ja syksyyn.