mainos
mainos

Loppasuut: Koff American Lager

Meidät kutsuttiin Tavastialle katsomaan Koffin uutta mainosta ja maistelemaan maaliskuussa myyntiin tullutta Koff American Lageria. Paikalle pääsi vain Jussi.

Koffin uusi mainos on tehty yhteistyössä tuotantoyhtiö Brinkin ja mainostoimisto Hasan & Partnersin kanssa ja se nivoo yhteen tarinoita Helsingistä 200 vuoden ajalta. Mainokseen on upotettu kaikenlaisia pieniä jippoja, joita ei välttämättä edes huomaa yhdellä katsomisella. Mainoksen voi nähdä televisiossa klo 22 jälkeen tai Internetissä ihan milloin tahansa.

American Lager jatkaa viime vuonna kauppoihin tulleen Koff APA:n linjoilla. APA on humaloitu Citra- ja Mosaic-humalilla, American Lagerissa Mosaic on korvattu Citralla.

Ulkonäöltään American Lager on samea ja kullankeltainen. Vaahtoa muodostuu kaadettaessa kohtuullisesti. Tuoksussa on sitrusta, ruohoa ja kevyesti mallasta. Maku on sitruksinen, greippinen ja aavistuksen aprikoosinen, maltaisuus jää myös maussa taustalle. Jälkimaku on keskikatkera ja sitruunakarkkinen. Oluen kanssa tarjolla olleet lihapullat ja makkara sopivat American Lagerin seuraksi hyvin, ja menisi se sellaisenaankin saunan jälkeen tai kuumana kesäpäivänä.

Vaikka American Lager maistuikin APAmaisen katkeralle, siinä on katkeruutta Koff APA:an verrattuna hieman vähemmän (APA 35 EBU, American Lager 28 EBU). Itse pidän enemmän voimakkaamman makuisesta— APA:sta, mutta peruslageriin tottuneen voisi olla helppo tutustua katkerampiin oluisiin— American Lagerin— avulla.