Loppasuut: London Beer Factoryn oluita

Vinkki lasiin -tastingissa oli— Kona Brewing Companyn oluiden— lisäksi tarjolla myös kolme olutta— The London Beer Factorylta.

Panimon perustivat vuonna 2014 veljekset Ed ja Sim Cotton. Panimon oluet on pakattu uudenlaiseen— 360 asteen tölkkiin, josta lähtee avatessa koko kansi irti säilyketölkin tapaan. Tämän ansiosta oluen aromit pääsevät esille paremmin kuin tavallisesta tölkistä.

The London Beer Factoryn perusvalikoimaan kuuluu viisi eri olutta, joista Suomeen tuodaan kolmea. Todennäköisimmin niitä löytää K-ryhmän kaupoista.

Chelsea Blonde Ale— (4,3 %; 20 IBU) on suodattamaton. Sen tuoksussa oli limeä, greippiä ja kukkaisuutta. Maku oli sitruksinen, hedelmäinen ja kevyen maltainen.

Sayers Stout (4,5 %; 22 IBU) oli tuoksultaan paahdetun kahvinen ja tummasuklainen. Kohtuullisen katkera maku myötäili tuoksua. Se oli yksi parhaista maitokauppavahvuisista stouteista, mitä olen maistanut.

Beyond the Palen (4,2 %; 20 IBU) hedelmäisessä tuoksussa oli mangoa, ananasta ja sitrusta. Maussa oli tuoksussa olleiden aromien lisäksi maltaisuutta ja vähän appelsiinia.

Eniten pidin— Sayers Stoutista, mutta hyviä olivat muutkin oluet. Saa nähdä, tulevatko— The London Beer Factoryn— perusvalikoiman kaksi muuta olutta Paxton IPA ja London Bohemia Lager jossain vaiheessa myyntiin Suomessa.