Mallaskoski jatkaa 100-vuotisjuhliaan omalla pohjalaisella ruisviskillä

Seinäjokelainen 100-vuotista taivaltaan juhliva panimo on valmistuttanut juhlaviskin, jota on tullut myyntiin rajallinen 100 pullon erä.

Mallaskoski 100 vuotta 46,5 % juhlaviski on savuinen ja valmistettu kotimaisesta ruismaltaasta. Viskiä on maistettavissa Momentin Restaurantsin ravintoloista pääkaupunkiseudulla sekä ravintola Kabackasta ja Mallaskosken panimoravintolasta Seinäjoella.

pullo

Mallaskosken viski on uniikki single barrel release. Tuote huipentaa Seinäjoella toimivan panimon juhlavuoden juhlinnan. Kyseessä on puhtaasti kotimainen ruismallasviski, jonka on valmistanut toinen pohjalaisyritys, Kyrö Distillery.

Ruisviskin raaka-aineena on käytetty Liperissä, Pohjois-Karjalassa, riihessä lepällä savustettua ruismallasta. Viskiä on kypsytetty liki neljä vuotta New American Oak -tammitynnyrissä.

Mallaskoski 100 vuotta -viskin tuoksu hurmaa aromaattisuudellaan. Aromissa savu kulminoituu hienosti mausteisuuden ympärille.

”Maultaan viski on raikas, marjainen, heinäinen, ja ruisleipämäinen. Savu esiintyy tervaisena. Tammitynnyrin tuoma vaniljan lempeys sinetöi hienosti mausteisen viskin”, kertoo Mallaskosken Panimon tuotepäällikkö Daniel Wallenius.

Alkon tilausvalikoimassa viski on myynnissä 2.12.2021 alkaen.

Juhlavuonna Mallaskosken panimo on jo valmistanut pitkää historiaansa kunnioittavan juhlaoluen. Mallaskoski 100 Perinteinen Lager Juhlaolut on suunniteltu yhteistyössä Seinäjoelle panimon 1921 perustaneen Johan Walleniuksen pojanpojan Juhani Walleniuksen kanssa. Juhlaan liittyy myös Mallaskoski 100 Tiltu Oatmeal Stout.

Lähde ja kuva: Mallaskoski