Maltaista: Suuret Oluet Pienet Panimot 2018

SOPP eli Suuret Oluet Pienet Panimot aloitti kesän tapahtumasarjansa— tällä viikolla Tampereelta. Kerrankin keli oli suosiollinen, melkein jopa liian täydellinen. Pöydät notkuivat hymyileviä ihmisiä, olut maistui hyvälle ja tarvittaessa pääsi telttaan aurinkoa pakoon.

Panimoita oli esillä varsin laaja kattaus. Kolmisenkymmentä eli se on noin kolmannes suomalaisista pienpanimoista. Siihen jos lasketaan noin 6-7 tuotetta per panimo niin päästään melkein pariinsataan erilaiseen olueeseen, joten jokaiseen makuun löytyy varmasti jotain.

Jos vielä lauantaina aiot paikalle, niin tässä omat tärpit

Tapahtuman yllättäjä

Itselle lähes uusi tuttavuus oli Maistila. Heidän oluisiinsa en ole hirveästi tutustunut, mutta nyt löytyi kyllä monta, jotka pääsivät suosikkilistalle. Myös panimon tarina on hieno. Onneksi itse en saanut samanlaista ideaa viikko sitten Kööpenhaminassa :D

Entäpä itse tapahtuma?

Olen poikennut oluilla aiemminkin, mutta silloin pääpaino on ollut juomisessa eikä maistelussa. Nyt kun otin tuon 1 dl maistelulasin, niin taloudellisesti olisi ollut kannattavampaa juoda 2 dl annoksia. Ne maksoivat 3e, 3,5e tai 4e, mutta tuo desi maksoi aina 2e. Mutta eipä tuossa tusinassa pikkumukissa nyt hirveästi hävinnyt. Toisaalta olisiko 2dl mukeja mennyt sama määrä… Ehkä kuitenkin isommassa kuvassa harmi, että Suomessa pitää vielä mennä juominen eikä maistelu edellä.

Mitään muuta miinusta muistiinpanoihini ei päätynyt. Kuten aiemmin totesin, laaja kattaus tarjosi minullekin uusia makuja sekä vanhoja tuttavuuksia. Ja kelihän oli lähes täydellinen, se melkein huutaa ohi kulkeville ihmisille ”tulkaa tänne oluelle”.

Tapahtumana SOPP on hyvä esimerkki miten Tampereen keskustoria pitäisi hyödyntää useamminkin. Suosittelen poikkeamaan!