Maltaista: Uudistunut Suuret Oluet Pienet Panimot Tampere

Varma kesän merkki on toukokuun lopun Suuret Oluet Pienet Panimot keskustorilla. Tänä vuonna tapahtuma tosin uudistui viime vuotiseen verrattuna uudella tapahtumapaikalla. Tapahtuma siirtyi Keskustorilta— Ratinaan ja alueen koko kasvoi huomattavasti vanhasta. Mutta miten uusi paikka toimi?

Paikka oli selkeästi isompi ja mahdollinen jono olisi toiminut tuossa paremmin kuin keskustorilla aiempina vuosina. Kävin paikanpäällä parina päivänä jo iltapäivästä, jolloin jonoa ei juurikaan ollut enkä osaa siitä enempää sanoa. Kukaan tuttu tosin ei valittanut jonottamisesta.

Kiva lisä tässä oli, että jos sinulla oli jo valmiiksi tapahtuman lasi, niin pääsit jonottamatta sisään. Itselläni oli mukana viimevuotinen lasi, joka ajoi saman asian ja pääsin kävelemään suoraan alueelle.

Tarjonta

Paikalla oli tällä kertaa 32 kotimaista pienpanimoa. Lista oli mukavan kattava ja tällaiselle hieman nirsommallekin löytyi hyviä uusia oluita.

Mainittakoon nimeltä seuraavat

Kokonaisuutena kivan monipuolinen valikoima kotimaisia panimoita. Jos Suomessa on nyt noin 100 pienpanimoa, niin paikalla oli siis about kolmannes.

Isomman alueen selkeä parannus entiseen oli monipuolisempi ruokatarjonta. Itse söin ”elämäsi paras burger” -hampurilaisen, joka sinällään oli ihan hyvä, mutta ei lähelläkään elämäni parasta. On se vaan kumma miten kypsä siitä pihvistä aina saadaankaan.

Kovin jono tuntui olevan vety/atomi -kojulle.

Tuomio

Mielestäni tapahtuma toi aiemmin kaivattua eloa keskustorille. Ratikkatyömaan myllerryksessä kuitenkin luonnollista etsiä uusi paikka. Uusi paikka toimi sinällään ihan hyvin. Ruokavalikoiman laajenemisesta isoa plussaa uudistuksille.

Omassa kalenterissa tämä on joka kevät, olipa paikkana mikä tahansa. Lähinnä toivon, että ahneuksissa tästä ei tehdä liian isoa tapahtumaa ja väkimäärä/jonot pysyvät inhimillisinä.