mainos

Hartwallin erikoisolutpanimo Mattssonin uutuudet

Hartwallin erikoisolutpanimo Mattsson panimon oma brändi tuo markkinoille kaksi uutta olutta: raikkaan Mattsson Sour Alen ja viipyilevän Mattsson Oat Pale Alen.— Viime vuoden lopulla ravintoloihin rantautui Mattssonin oma Imperial Porter. Nyt olutvalikoima täydentyy siis kahdella kesäisemmällä tyylillä.

”Mattssonin kanssa olemme jokaisen oluen kanssa uuden äärellä. Tässä tulee kaksi erinomaistaolutta, joiden sorttisia meillä ei aiemmin ole ollut valikoimissamme. Sour on kirpsakka kesäjuoma, ja Oat Pale Ale kaurainen ja havuinen pintahiivaolut”, kertoo tuotepäällikkö Ari Nykänen.

Mattsson Sour Alessa on mukana sitruuna- ja greippimehua. Vaaleankeltaiseen pintahiivaolueen on käytetty aromikkaan hedelmäistä ja pirteän sitruksista humalaa. Mukana on ripaus täyteläistä vehnää. Alkoholia oluessa on 6 prosenttia, eli tätä souria saa siis vain ravintoloista.
EBU 14
EBC 10 Kantavierre 15,0
Humalat: Simcoe, Hallertau, Hüll MelonMaltaat: Pilsner, Vehnä, Caramel

 

Mattsson Oat Pale Ale (5,5 %) on pihkanvärinen— pintahiivaolut, johon on käytetty reilusti Lahden lähellä— viljeltyä kauraa. Havumetsäiseksi humaloitu ja maultaan— viipyilevä olut on varsin katkera, mutta tasapainoinen. Oluessa on mm. Opal- humalaa, joka sopii nimensäkin puolesta mukaan kuin vaahtokukka tuopin päälle.”Kauran suosion kasvu on ollut selkeä ilmiö Suomessa, Pohjoismaissa ja myösmaailmanlaajuisesti. Oluissa se ei ole näkynyt kovinkaan voimakkaasti, vaikka joitakin vaihtoehtoja markkinoilla onkin. Mattsson Oat Pale Ale tarjoaa kiinnostavanvaihtoehdon jatkuvasti kasvavaan oluiden tyylikirjoon”, Nykänen summaa.

EBU 40
EBC 18 Kantavierre 13,0
Humalat: Opal, Mandarin Bavaria, ChinookMaltaat: Pilsner, Golden Ale, Caramel

 

Mikä ihmeen Mattsson?

Tiedotteen mukaan Mattssonin juttu on täydellisen oluen tavoittelu. Se näkyy arjessa jatkuvana pyrkimisenä parempaan, uuden oppimisena ja sinnikkäänä yrittämisenä. Kesällä 2017 pitkä uurastus palkittiin,— kun Hartwall pystytti oman itsenäisen panimon Hartwallin tiloihin. Panimolla valmistetaan erityylisiä oluita, joista uskotaan vaativammankin oluen ystävän pitävän.— Mattssonin väki, on kahdeksanhenkinen joukko panimoammattilaisia, joiden intohimona on laadukas olut.— 

Mattsson on kunnianosoitus Lahdessa toimineelle olutvaikuttajalle ja Oy Mallasjuoma Ab:n perustajalle Henrik Mattssonille (1838-1922). Paikallisuus on — panimolle tärkeää, sillä oluiden ainekset tulevat pääosin panimon läheltä Päijät-Hämeestä.