Max Seeck on Kohtuullisen Hutikan Pyhän Veljeskunnan vuoden 2024 Ottopoika 

Ilmari Kiannon Perinneyhdistys KHPV. ry eli Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta valitsee vuosittain Ottopojakseen merkittävällä tavalla kunnostautuneen henkilön, joka toiminnallaan kunnioittaa Veljeskunnan arvoja. Kirjailija Max Seeck on Kohtuullisen Hutikan Pyhän Veljeskunnan vuoden 2024 Ottopoika.

Max Seeck

Max Seeck on kansainvälisesti menestynyt kirjailija, käsikirjoittaja ja elokuvantekijä. Hänen kirjojaan on käännetty 40 kielelle. Hänen kirjansa Uskollinen lukija (The Witch Hunter) nousi vuonna 2020 The New York Timesin bestseller-listalle ensimmäisenä suomalaisena romaanina sitten Sinuhe Egyptiläisen.

– On tietysti suuri kunnia tulla valituksi legendaarisen Veljeskunnan Ottopojaksi vuosimallia 2024, toteaa Max Seeck. – Asiaa ei tarvinnut kauan miettiä. Aion olla osaltani vaalimassa kohtuullista hutikkaa, joten otetaan seuraavaksi varmasti yhdet elämälle.

– Kohtuus on hyvä muistaa kaikessa tekemisessä. Suomalainen alkoholinkäyttö onkin vähitellen lähestymässä eurooppalaista kulttuuria. Itselleni maistuvat savuiset Islay-viskit ja IPA-oluet.

Vuonna 1978 perustetun ja vuonna 1986 Ilmari Kiannon Perinneyhdistys K.H.P.V. ry. -nimellä yhdistykseksi rekisteröityneen Kohtuullisen Hutikan Pyhän Veljeskunnan (K.H.P.V.) toiminnan tarkoitus ja kaikkinainen aate käy ilmi Veljeskunnan nimestä ja nettisivuilta. Kysymyksessä on Veljeskunta, jonka pyhimpänä tehtävänä on kohtuullisen hutikan saavuttaminen ja vaaliminen.

Ilmari Kianto oli taas yksi 1900-luvun alkupuoliskon huomattavimmista suomalaisista kirjailijoista, joka tunnetaan varsinkin kahdesta köyhälistöromaanistaan Punainen viiva ja Ryysyrannan Jooseppi . Kianto tunnetaan kainuulaisen köyhälistön kuvaajana, ”korpikirjailijana” mutta on hänellä ollut keveämpikin puoli – 1925 ilmestyi K.H.P.V:n veljeskunnalle Kiannon tärkein teos K.H.P.V. Kohtuullisen Hutikan Pyhä Veljeskunta, joka oli yhteiskunnallinen boheemisatiiri. Se oli kertomus kieltolain aikana Lappeenrannassa perustetusta veljeskunnasta, joka suosi mietoja alkoholijuomia.

Kohtuullisen Hutikan Pyhän Veljeskunnan Ottopoika-nimitys julkistetaan vuosittain perinneyhdistyksen perustaman valtakunnallisen Ottoviikon avajaispäivänä 17.4., joka on Oton nimipäivä. Viikko päättyy 23.4. Yrjön nimipäivään.  Tänä vuonna Ottopoika julkistettiin juhlallisin menoin Ravintola Bruuverin kabinetissa Helsingissä.

Max Seeck on Veljeskunnan järjestyksessä 32. Ottopoika. Häntä ennen valituiksi tulleita on mm. Paavo Lipponen, Matti Salminen, Harri Holkeri, Vexi Salmi, Leif Segerstam sekä viime vuonna Riku Rantala. 

Lähde ja kuvat: Ilmari Kiannon Perinneyhdistys KHPV. ry

Katso lisää:

Riku Rantala on K.H.P.V.:n vuoden 2023 Ottopoika