Melkkobrew: ”Asiantuntevuus ja palvelu on meille ykkösasia.”

Melkkobrew, jonka toiminnan tarkoituksena on toimittaa juomien valmistuksen raaka-aineet ja välineet niin kotipanijoille kuin panimoillekin, on noussut alan johtavaksi toimijaksi.

”Asiantuntevuus ja palvelu on meille ykkösasia. Meillä Melkkobrew’lla on markkinajohtajana velvollisuus täyttää niin yksityis- kuin yritysasiakkaiden odotukset ja jopa ylittää ne kerta toisensa jälkeen”, kertoo toimitusjohtaja Janne Kettula.

varastolla

Kaiken tarvittavan saa samalta toimittajalta kilpailukykyiseen hintaan, nopeat toimitukset – yleensä jopa seuraavana päivänä perillä, asiantunteva sekä mutkaton palvelu kuten myös yrityksen kotimaisuus ovat olleet asiakkuuksien kulmakiviä.

”Avaimena asemaamme on ollut asiakkaan kuuntelu, tuotteiden korkea laatu, saatavuus ja kilpailukykyinen hintataso”, Kettula jatkaa.

35-vuotisen taipaleen aikana sekä yritys että koko ala on muuttunut merkittävästi. Varsinkin parin viime vuoden aikana, yrityksen huomattavan kasvun vuoksi, on uusien toimintatapojen sorvaaminen tullut entistä tärkeämmäksi. Tämän haasteen ovat vastaanottaneet Melkkobrew’n uusi varastopäällikkö Teemu Laitala sekä toimitusketju- ja hankintapäällikkö Jenna Kainulainen.

”Olemme panostaneet järjestelmien tehokkaaseen ja monipuoliseen käyttöön, lisäten näin ennustettavuutta varaston hallinnassa”, Kainulainen kertoo toiminnan kehittämisestä.

Varastotoiminnat on tuotu tähän päivään muun muassa uusien toimitilojen sekä kylmävarastoinnin kautta. Varaston prosessien selkeyttämisen ja uudelleen organisoinnin avulla on haettu toimituksiin lisää varmuutta sekä nopeutta. Lisäksi yrityksen ostotoiminta on organisoitu uudelleen. Kansainvälinen markkinatilanne on epävakaa ja toimituskustannusten nousu on asettanut paineita, alasta riippumatta. Tästä johtuen on neuvoteltu kustannustehokkaat sopimukset toimituksille, tinkimättä niiden varmuudesta. Lisäksi raaka-aineiden hinnan nousuja, on pyritty hillitsemään tehostamalla ostotoimintoja.

”Me Melkkobrew’lla olemme priorisoineet toimitusten nopeuden ja tarkkuuden yhdeksi tärkeimmistä tekijöistä. Näiden toimien lisäksi olemme rekrytoineet lisää työvoimaa varastoon, jotta pystymme vastaamaan paremmin kasvaneeseen kysyntään”, päättää Kettula.

Teksti: Mikko Hentunen

Kuva: Melkkobrew