mainos

Miestenjuttuja: Olutta verkkokaupasta osa 3 – bierstars.de testissä

Kesän tulon myötä alkoi tehdä mieli kunnollista vehnäolutta. Minulle se tarkoittaa aitoa Saksalaista. Viime vuonna testailin muutaman verkkokaupan, mutta Tullin pirulainen meni niitä verottamaan, ja esimerkiksi Gourmeo24 lopetti kuljetukset Suomeen. Niinpä jouduin etsimään uuden paikan mistä hankkia kesäoluet.

Olutverkkokauppoja on monia, mutta hinta-laatusuhteen kanssa isoja eroja löytyy. Verkkokauppojen kanssa joutuu myös aina miettimään saako varmuudella tavaran kotiin, ja tuntemattomien toimijoiden kanssa joutuu lopulta hieman luottamaan intuitioon. Pienellä tutkiskelulla törmäsin bierstars.de-nimiseen sivustoon, joka tuntui tarjoavan rajattua valikoimaa saksalaisia oluita laatikoittain. Kielivalikoimastakin löytyi Suomi, joten alku näytti lupaavalta. Lisäksi sivustolta löytyi Foxraten arvioita, joiden perusteella sivusto olisi luotettava, joten päätin tehdä tilauksen.

Bierstars.de valikoima oli hyvä

Bierstarin valikoima tuntui heti alkuun varsin monipuoliselta. Valikoimasta löytyi paljon tuttuja ja turvallisia oluita, mutta myös rutkasti uusia tuttavuuksia. Tarjonta on pääosin laatikko-mitalla (18 kpl 0,5l pulloa), joten päätin suhteellisen nopeasti keskittää ostokseni olut-setteihin. Itse kun tykkään kuitenkin maistella uusia, niin tätä kautta ajattelin saavani kesäksi sopivasti elämyksiä.

Bierstarilta löytyy myös olut-paketteja varsin reilusti. Lähes kahdenkymmenen paketin valikoimasta lopulta itse päätin ottaa yhden laatikollisen Bockeja, yhden Suosikki-mixin ja yhden vehnäsekoituksen, tottakai. Laatikot maksoivat hieman alle 30€/kpl, jonka päälle tuli kuljetus ja verot, hieman alle 20€/laatikko. Yhteensä laatikolle tuli siis hintaa 45-50€/kpl, joka hyvin karkealla pyöristyksellä tarkoittaa että oluen keskihinta on n. 5,50€/litra, tai 2,75€/pullo. Kun Alkosta vastaavia saa n. 8€/litra, voidaan todeta että hinta kotiin kuljetettuna päihittää Alkon mennen tullen.

Toimitus takkusi, UPS:llä homma ei pelaa

Tilaus, ja—  sen jälkeinen kommunikaatio sujui Bierstarilta ketterästi. Paketista tuli lähetysilmoitus heti seuraavana päivänä tilauksesta. Samalla sain UPS-seurantakoodit, joilla oluen matkaa pystyi verkosta seurailemaan. Siihen loppui kuitenkin toimitusketteryys. Ensimmäisestä paketista tuli rikkoutumisilmoitus päivää myöhemmin, ja se palasi lähettäjälle minua näkemättä. Bierstars lupasi kuiten hoitaa minulle uuden paketin pian, joten ajattelin kahdella laatikollisella pärjääväni ainakin alkuun.

Noin viikko toimituksen jälkeen löysin oveltani lapun, jossa oli UPS:n ilmoitus toimitusyrityksestä. Lapussa ei ollut mitään tietoa kenelle soittaa tai tietoa miten sopia uusi toimitusaika jos ei ole paikalla. Lapussa ollut QR-koodi ei myöskään toiminut, jolla toimituksesta piti saada lisää tietoa. Lapussa luki kuitenkin kuskin käsin kirjoittamana, että toimitusta yritetään seuraavana päivänä uudestaan. Niinpä kirjoitin oveen lapun, jossa ohjeistin toimittajaa soittamaan kun saapuu paikalle. Näin hän tekikin, ja sain sovittua että paketti viedään lähimpään UPS:n pisteeseen, jotta turha ovella ramppaaminen loppuisi.

Kun lähdin hakemaan olutta K-Marketista, odotin sieltä löytyvän paketteja kaksi. Sain kuitenkin kaupasta vain yhden paketin, ja seuraavaksi aloin selvittämään missä toinen oli. Kun tarkastin asian UPS:n verkkosivujen seurannasta, löysin sieltä ilmoituksen, että pakettia oli minulle muka yritetty toimittaa, mutta en ollut sitä suostunut vastaanottamaan. Tämähän ei pitänyt paikkaansa, ja niinpä alkoi asian selvittely UPS:n kanssa. Seuraavana päivänä kun sain palveluhenkilön kiinni, sanoivat palveluhenkilö, että paketti oli palautettu lähettäjälle jo maahan tullessaan rikkoutumisen vuoksi ja asiasta voisi kysyä lähettäjältä. Bierstars ei asiasta mitään tietänyt, mutta hyvän palvelun hengessä sanoivat toimittavansa myös tämän paketin uudestaan.

Paketit lopulta perillä?

bierstars verkkokauppa

Nyt aikaa alkuperäisestä tilauksesta on kulunut reilut neljä viikkoa, ja uudet pakettit kävivät ensimmäisen tapaan ovellani. Lapussa oli ohjeet tutut ohjeet, joilla tavata löytyisi K-marketista. Niinpä lähdin pakettia sieltä poimimaan, mutta jälleen kerran homma takkusi. Nyt paketit olivat kaupassa, mutta jostain syystä sitä ei ollut otettu vastaan ”oikein”, ja se ei löytynyt kaupan koneelta. Niinpä he eivät voineet sitä minulle luovuttaa, vain sain palata kotiin tyhjin käsin. Minulle lupailtiin että seuraavana päivänä saisin yrittää hakua uudestaan.

Seuraavana päivänä paketit minulle vihdoin luovutettiin, ja nyt ne ovat vihdoin onnellisesti perillä. Täysin ilman vauriota ei nämäkään selvinneet, mutta yhden pullon hajoaminen on enää pieni haaveri kokonaisuudessa.

Yhteenveto

Saadut tuotteet ovat todella hyviä. Muutamia olen maistanut, ja useaa ihaillen hyväillyt. Jääkaapissa odottaa sopivaa hetkeä valikoima makoisaa vehnää, pukkina ja ilman. Valikoimasta löytyy tuttuja herkkuja, ja useita uusia tuttavuuksia. Pakko sanoa, että kielenkannat jo hieman napsaavat.

Vaikka kokonaisuudessa oli ylenpalttisesti toimitusvaikeuksia, voisin niistä ison osan heittää UPS:n niskaan.—  Bierstars vaikuttaa ihan luotetavalta pelurilta, ja asiakaspalvelun on toiminut. UPS:n valinta toimittajaksi on silti vähintäänkin huono valinta, eikä firman pakkaustaitojakaan voi täysin kehua. Niinpä jos näistä kahdesta jälkimmäisestä haasteesta ei hätkähdä, ja elämä kaipaa jännitystä, voi Bierstarsia kokeilla omalla vastuulla. Ainakin lopulta kun tuotteet saa, niin ne täyttävät kaikki odotukset.

Jos olet kiinnostunut siitä, miten ulkomailta ostetun oluen verotus ja tullaus toimii, löydät siitä lisätietoa aikaisemmasta blogistani.