mainos
mainos

Mikkeller ja Mustan Virran Panimo yhteistyöhön. Mikkel Borg Bjergsø Helsingissä Olutpostin erikoishaastattelussa.

Mikkeller ja Mustan Virran Panimo tekivät yhteistyöoluen. Mikkeller -brändin isä Mikkel Borg Bjergsø piipahti Helsingissä.  Olutposti kaappasi miehen haastatteluun suoraan lentokentältä.

Suomen vierailun syyksi paljastui Mustan Virran Panimon kanssa tehty kollaboraatio-olut ja tulevien kujeiden suunnittelu yhdessä panimon Petteri Vänttisen kanssa. 50 ravintolaa, satoja oluita, lukuisia festivaaleja ja tapahtumia alkuun pannut Bjergsø on luotsannut Mikkeller -konsernia yksin vuodesta 2007 toisen perustajajäsen Kellerin lähdettyä muille urille. Bjergsøn ohjauksessa panimo on kasvanut pienestä kiertolaispanimosta maailmankuuluksi brändiksi, joka on mukana monessa. Panostukset tapahtuma- ja tekstiili– ja suklaamarkkinoille ovat laajentaneet tunnistettavan ja omaleimaisen brändin näkyvyyttä. Haastattelussa Bjergsø kertoo kollaboraatio-oluen ohella mm. suhteestaan juoksemiseen ja Suomeen sekä uusimpiin panimotrendeihin.

olutpulloja

Mustan Virran Panimon yhteistyökuviot juontavat juurensa tulevan talven Arctic Brewers’ Retreat & Beer festival -tapahtuman esivalmisteluihin, joissa Vänttinen ja Bjergsø hahmottelivat nyt julkaistavan ”Party Like It’s 1475 Pils” kollaboraatio-oluensa. Kyseisenä vuonna aloitettiin Olavinlinnan päälinnan rakennustyöt. Linnanherrana toimi tuolloin Mustan Virran Panimon etiketeistä tuttu Erik Akselinpoika Tott. Olut on pantu Mustan Virran Panimolla ja se tulee myyntiin pulloissa Keskon kauppoihin ja rajoitettuna eränä myös ravintolakegeihin.

Kaksi miestä pitää Mikkeller olutpulloja

Petteri Vänttinen ja Mikkel Borg Bjergsø ja yhteistyöoluet

 

Video, edit ja kuvat: cyde

Teksti: Mikko