Musamiehen Oluet: Cherry Popper – Little Valley Brewery

Maistelussa tällä kertaa brittläisen Little Valley Breweryn Cherry Popper, joka on kirsikka-arominen saison. Panimolta on tullut useampiakin oluita maisteltua vuosien varrella, mutta tämä oli itselleni uutuus. Saison ja kirsikka vaikuttivat hyvältä yhdistelmältä, joten nappasin tämän koriini kaupasta.
Kotona tarkempi tutkiskelu paljasti, ettei oluessa olekkaan oikeaa kirsikkaa. Mustaherukkamehutiivistettä ja kirsikka-aromia. Tjaa… Jotenkin minulla on pääsääntöisesti huonoja kokemuksia aromeilla maustetuista oluista. No, tuli ostettua ja kun kyseessä oli myös ennen uudenlainen olut kyseessä, niin tehdään nyt tästä kuitenkin arvio.
Olut on väriltään vaaleanpunaista ja hyvin kirkasta. Kuin roseviiniä. Pinnalle muodostuu hieman punertavaa vaaleaa vaahtoa reilusti. Melko herkullisen näköinen itseasiassa.
Tuoksussa on hyvin makean kirsikkainen. Oikein reilusti kirsikkaa. Muuta en tästä tuoksusta löydä. Tulee mieleen Dr. Pepper.
Maku on miedon kirsikkainen ja maltainen. Jälkimakuun hiipii esiin hieman kumimaisia katkeroja. Kirsikka on enemmän esanssinen kuin aidon makuinen. Aromiahan tässä on kyllä käytettykin.
Suutuntuma on vetisen ja kumisen katkeroinen sekä kuiva.— 
Kokonaisuutena vähän outolintu. Hetkellisesti kirsikkainen aromi työntyy esiin miellyttävänä, mutta toisena hetkenä siitä ei ole tietoakaan. Pyörän sisäkumin mieleen tuova katkerointi on luoltaan poistyöntävän makuista, jättäen myös maltaisuuden alleen. Jos tämä olisi selkesti ollut kirsikkainen ilman katkeroita, olisin voinut tästä pitääkin. Ei jatkoon.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 4/10
Suutuntuma: 2/5
Kokonaisvaikutelma: 7/20
Yhteensä: 22/50— 

Speksit:
Panimo: Little Valley Brewery
Tyyli: Saison / maustettu olut
Maa: Englanti
Maltaat: — Ohramallas
Alkoholi:— 4,5 %
Muuta: Mustaherukkamehutiiviste, kirsikka-aromi, Luomu ja vegaaninen
Mistä: Päivärannak Citymarket, Kuopio