Musamiehen Oluet: Hati – Panimoyhtiö Hiisi

Keväisen päivän olutarviossa Hiisin Hati. Kyseessä on keväinen saison, jota panimo kuvaa itse hedelmäiseksi, kukkaisaksi ja kommervenkittömäksi olueksi.

Hati on väriltään kullankeltainen ja melko vaalea. Pinnalle muodostuu kuohkea ja pitkäkestoinen vitivalkoinen vaahtokukka.
Tuoksu on raikas, kukkaisa sekä hieman hiivainen. Jotenkin mieleen tulee valkoviini.
Maussa ruohoista makumaailmaa, viinirypälettä ja mietoa omenaisuuttakin. Saison hiiva vilahtelee väillä. Jälkimaussa pyörähtää mallastakin. Muuten kevyt happamuus ja viinirypäleinen – tai oikeastaan valkoviinimarjamainen vivahdus tuo mieleen jälleen valkoviinin. Oiskohan humaloinnissa käytetty Nelson Sauvinia…
Suutuntuma on pehmeä ja mukavan kevyt. Jälkimakuun tulee vähän kevyttä katkeroa.
Kokonaisuutena Hati on oiva ja maukas saison, jossa on kiva valkoviinimäinen vivahde. Miellyttävä keväinen juoma, joka raikastaa puurtamisen jälkeen tai muuten vain piristää päivää. Panimon mukaan maistuisi hyvin valkohomejuuston ja Provencen kanan kanssa, mutta itse kuvittelesin tämän toivan hyvin myös meidän kotoisten vaalealihaisten järvikalojen kanssa esim. paistettua kuhaa.

Kuten tavallista Hiisiltä löyty etiketistä musasuosituskin, joka tarjoillaan myös tässä. Mental Overdriven Diskodans. Eipä kait siinä muuta. Hyvä mänö.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 37/50— 

Speksit:
Panimo:— Panimoyhtiö Hiisi
Tyyli:— Saison
Maa: Suomi
Väri: (Alko 11,9 EBC)
Katkerot: (Alko 34,5 EBU)
Kantavierre: 13,7 —°P
Maltaat: — Ohra- ja vehnämallas
Alkoholi: 5,7 %
Mistä: Päivärannan Alko, Kuopio