Musamiehen Oluet: Hop Nosh—® IPA – Uinta Brewing Co.

Tänään maistelussa Utahilaisen Uinta Brewing Co.— Hop Nosh—®— IPA. Panimo itselleni täysin uusi, joten nyt nähdään osataanko Salt Lake Cityssä tehdä muutakin kuin himouskovaisia. ;)— 
Väriltään— Hop Nosh—®— IPA— on— syvän meripihkan värinen ja hieman samea. Seassa leijuu myös pientä hippua. Valkoinen vaahto on melko lyhyt ikäistä, mutta jää kuitenkin peittämään seitin ohuena kerroksena.
Jännä tuoksu. Jotain kukkaista, kuiva hedelmää ja mandariinia, mutta sitten – häivähdys makkaraakin?!? En kyllä tiedä mistä semmoinen tulee. Ei hirveän raikas tuoksu. Vähän outo oikeastaan.
Ensi suullinen pyöräyttää kehiin aikamoisen humalakattauksen. Melkein kuin käpyä suuhun tunkisi. Maku on hiukan outo eikä hirveästi itseäni miellyttävä. — Muutaman hörpyn jälkeen alta alkaa paljastumaan mukavan karamellisoitunut tuhti mallasrunko joka on ihan hyvän makuinen tässä. Humaloinnin pihkat ovat lieventyneet ja esiin on tullut mandariinin ja greipin vivahteita sekä tuoretta ruohoa.
Suutuntuma on melko raskas, reilun katkera ja hieman öljyinen. Humala on katkeroinen kokoajan läsnä ja viipyilee pihkaisen tahmaisena pitkään jälkimaussa mukana.— 
Kokonaisuutena erittäin jännä IPA. Ilmeisesti tämä uudehko humalalajike on sen verran persoonallinen tapaus, että itse en ainakaan heti tunnustaudu sen ystäväksi. Loppua kohden paranee, mutta melko äkkiväärä tämä on ja humalointi dominoi selvästi. Oiskohan kevyempi runko ja hieman pienemmät prosentit antanut tähän ”ilmaa” ja tilaa mauille. Tai sitten se olisi ollut aivan onneton vetinen viritelmä. En tiedä, melko raskas on tämä Hop Nosh—®— IPA.

Tuomio:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 30/50

Speksit:
Panimo: Uinta Brewing Co.
Tyyli: IPA
Maa: USA
Väri: 14,4 SRM (Alko 29,3 EBC)
Katkerot: 82,4 IBU (Alko 92,3 EBU)
Kantavierre: 16,9 —°P
Maltaat: — Munich, C40
Humalat: — Galaxy, Chinook
Alkoholi: 7,3 %
Mistä: Prisman Alko, Kuopio