Musamiehen Oluet: Keskari Pils – Iso-Kallan Panimo

— Tänään kävin juttelemassa Yle Kuopion lähetykseen oluesta, pienpanimoista ja olutharrastuksesta. Jutustelut löytyy myös YLE Areenasta (http://areena.yle.fi/1-4168230), jos jotakuta kiinnostaa, mitä tämmöinen bloggaaja höpöttelee. Sivuttiin myös vähän alkoholilakiuudistusta, joka näyttäisi nyt vihdoin olevan menossa läpi. Tosin uskon sen vasta, kun presidentti on lain allekirjoittanut. Sen verran usein on tällä hallituksella takki kääntynyt.

Haastattelussa tuli esiin, etten ole tässä kuussa julkaissut vielä yhtään arviota ja niin tosiaan asianlaita on. Tämä johtuu täysin omista kiireistäni ja siitä pihasta, joka kesän tullen on työllistänyt enemmän kuin talvella. Mutta tänään oli vapaa päivä ja muu perhe reissussa, niin omaa aikaa löytyi nyt myös blogitekstin kirjoitteluun.
Tänään maisteluun valikoitui Iso-Kallan Panimon Keskari Pils, jonka sain suoraan panimolta toukokuun loppupuolella. Keskari Pilsin etiketissä on kuvattu selkeä suomalainen peltomaisemassa lepäävä viljakuhilaskeko, jota vasten Iso-Kallan Paninon logolla varustetun ruskea olutpullo lepää. Kaunis näky. Tämä lienee kunnianosoitus Pohjois-Pohjanmaalaisuudesta kumpuavalle Keskustalaiselle alkoholipolitiikalle. Kuin suuri kiitos. On herkkää. On.
Keskari Pils on väriltään oljen keltainen ja kirkas olut. Pinnalle muodostuu kaunis valkoinen ja kiinteä vaahtokukka. Pohjalta nousee hitaasti pieniä kuplia. Rauhoittava näky.
Tuoksusta löytyy vastaleikattua ruohoa ja maltainen. Häivähdys havuja.
Maussa makeahkoa mallasta ja tuoksussakin olevaa vastaleikattua ruohoisuutta. Jotain yrttisiä vivahteitakin vilahtelee välillä sekä hieman erikoista kuivahedelmäisyyttä. Hyvin maltillinen katkerointi kannattelee ruohoisuudellaan jälkimakuun asti.— 
Suutuntuma on raikas ja melko kevyt. Katkerot kuitenkin ryhdittää ja jaksaa kannatella jälkimakuun asti.
Kokonaisuudessa maistuva ja juotava pilsner. Sopi hyvin ja pasta bolognesen kaveriksi ja uskon Keskarin toimivan myös panimon suotittelemien pizzan ja kalan kanssa. Myös kavereiden kanssa toimii varmasti.

Tuomio:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 36/50— 

Speksit:
Panimo: Iso-Kallan Panimo
Tyyli: Pilsner
Maa: Suomi
Väri: n. 10 EBC
Katkerot: 20 EBU
Kantavierre: 10,5—°P
Maltaat: — Pilsner ja Munich
Humalat: Perle ja Saaz
Alkoholi: 4,6 %
Mistä: Sain maistiaispullon suoraan panimolta