Musamiehen Oluet: Rap Battle IPA – Soundville Brewing Co.

Herttinen sentään. Nyt ollut melkein koko toukokuu ihan hiljaiseloa täällä blogin puolella. Pitkälti tämä johtuu keväästä. Päälle on puskenut keväiset pihahommat, veroilmoituksen tekeminen ja koivut, jotka ovat ovat siitepölyllään vieneet välillä haju- ja makuaistia ja lopulta lähes salvanneet hengityksen. Niin ja bänditoimintoja on taas herätelty pitkästä aikaa, jostapa saadaankin sopiva aasinsilta tällä kertaa arviossa olevaan panimoon ja olueen.
Tamperelainen Soundville Brewing tituleeraa itseään oluiden levy-yhtiöksi ja heidän oluensa saavat inspiraationsa eri musagenreistä. Itselleni panimo on uusi tuttavuus, johon olen törmännyt kuitenkin Instagramissa. Kun Soundville Brewingiltä ilmoitettiin halusta lähettää minulle maistiaisia, otin tarjouksen enemmän kuin mielelläni vastaan. Musamiestä kiinnostaa aina musiikin ja oluen yhdistäminen ja tässä sitä tehdään juuri toisin päin, mitä itse ja esim. Hiisi on tehnyt. Kun me olemme yhdistäneet musiikkia johonkin tiettyyn olueen, niin Soundville Brewingillä oluet syntyy musiikista.

”Hyvä maku ja soundi on keskiössä kun olutta pannaan. Haluamme toteuttaa näiden yhdistelmän ja tuoda sen muidenkin nautittavaksi. Soundville Brewing syntyi pienpanimo-oluiden ja musiikin maailmaan. Oluet ovat tehty nautittavaksi musiikin kanssa.

Juomissamme yhdistyvät globaalit soundit, kotimaiseen oluentekoon. Tuloksena syntyy oluita, jotka ovat aidosti asiakkaitamme varten tehty. Koska kukaan ei juo huonoa olutta, eikä kuuntele huonoa musiikkia!”

”Tuotamme oluemme kunnon indie-meiningillä. Soundville Brewing reseptiikka haetaan kohdilleen perinteisellä autotallitreeniksellä, missä musiikki raikaa, frendit notkuvat ja tietenkin olutta pannaan. Toimimme kiertolaisperiaatteella ja olut-levytyksemme purkitetaan vaihtelevien panimobändien ammattitaitoisella avustuksella. Näin varmistamme tasokkaan miksauksen ja korkealaatuisen lopputuloksen.”— 

Sain panimolta näyttävän paketin, jossa oli kaksi olutta – tänään arviossa oleva Rap Battle IPA ja Live’N’ Loud Brown Ale. Lisäksi paketista löytyi vinyylin näköisiä lasinalusia, Soundville Brewing lasinalusia ja tyylikkäät oluiden mukaiset info ”CD:t”, joissa kannet oli tehty täysin kummankin musatyylin mukaisin lisämaustein höystettynä. Esim. Rap Battle IPAn kansista löytyi ”Nautittava kohtuudella” -varoitus (Parental Advisor) ja tieten featuring ilmoitus (feat barley + hops). Näiden lisäksi Soundville Brewing sivuilta löytyy kullekin oluelle tehdyt Spotify-soittolistat!!!

Rap Battle IPAssa on maltilliset 39 IBUa ja humalointiin on käytetty Amarilloa, Citraa, Cascadea ja Mandarina Bavariaa. Olut on pantu virossa Pürtse pruudikodalla ja pakattu panimon käyttämiin sympaattisiin pulskiin pulloihin, joita mm. Mustanvirran panimo käyttää. Itse tulen näistä pulloista hyvälle tuulelle ja ne tuo mieleen Jamaican ja jenkkiläiset suurkaupungin pikkukaupat.
Rap Battle IPA on väriltään hieman harmahtavaan taittavan meripihkan ruskeaa. Kirkkaan valkoista vaahtoa kertyy vajaan parin sentin hunnuksi.
Tuoksu on oikein trooppisen hedelmäinen. Mangoa, papaijaa, greippiä ja mansikkaa. Huumaava ja raikas tuoksuprofiili. Oikein kesäinen.
Maussa trooppiset hedelmät eivät työnny yhtä hyvin esiin kuin tuoksussa. Napakka mallasrunko, joka pitää homman koossa kuin letkeä bassovoittoinen biitti. Siihen humalat heittelee hieman pihkaisia ja greippisen purevia laineja päälle hieman trooppisella aksentilla.
Basso-osasto eli runko on kunnossa ja pitää paketin hyvin kasassa. Luonnetta suutuntumaan lyö maltillinen, mutta tuntuva pihkainen puraisu. Kuitenkin helposti nautittava.
Kokonaisuudessaan Soundville Brewing Co.:n Rap Battle IPA tarjoilee nimensä mukaisen oluen – eli kuin rap battle. Helposti lähestyttävää smoothii Old school biittii ja päälle raflaavia ja purevia laineja. Oikein mukava ensi tuttavuus tältä tamperelaiselta kiertolaispanimolta.

Liitin tähän koko Soundville Brewingin luoman Rap Battle IPA— -soittolistan. Itselläni soi tätä nauttiessa levylautasella Beastie Boysin Ill’ Communication, josta löytyy omina suosikkeinani monia letkeitä (ei niin räpillisiä) veisuja. Mutta levyn aloitusraita tuntui iskevän Rap Battle IPAn maailmaan kaikkein parhaiten ja olikin ilo huomata, että Sure Shot oli päässyt myös panimon omalle listalle.

Ensimmäisen oluen perusteella kiinnostus on saatu ja odotankin mielenkiinnolla jo sopivaa hetkeä toisen oluen nauttimiseen. Harmillisesti Rap Battle IPA on juuri nykyisen kaupparajan yläpuolella, joten sitä saa todennäköisesti vain ravintoloista.

Tuomio:
Tuoksu:— 8/10
Ulkonäkö:— 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Kokonaisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50— 

Speksit:
Panimo: Soundville Brewing Co. / pantu Pürtse Pruulikoda, Viro
Tyyli: IPA
Maa: Suomi / Viro
Väri:— 10 EBC
Katkerot:— 39 IBU
Maltaat:—  Pale Ale, Pilsner, Vehnä, Cara Plus
Humalat:—  Amarillo, Citra, Cascade, Mandarina Bavaria
Alkoholi:— 5,6 %
Mistä:— Sain maistiaispullon panimolta