Musamiehen Oluet: SavanniSamu – Teerenpeli

Päivän pika-arviossa (lapsen päiväunien aikaan) Teerenpeli SavanniSamu. Kyseessä on kesän 2017 uutuus, johon en ole itse tätä ennen törmännyt. Kyseessä on etelä-afrikkalaisella humalalla ja pasionhedelmäpyreellä maustettu ALE. Veikkaisin näin testaamatta ja lonkalata, että Pale Ale on tarkempi tyylilaji olutpohjalla, joka toki luokitellaan passionhedelmän myötä myös hedelmäolueksi.
SavanniSamu on väriltään meripihkan väristä ja hiema sameaa. Pinnalle muodostuu ohut valkoinen vaahtokerros. Aurinkonpaisteessa olut näyttäytyy houkuttelevana.
Tuoksussa maltillista passionhedelmää ja jotain hieman hapanta hedelmää myös. Melko raikas tuoksu, vaikka jotain vähän tunkkaistakin välillä tuulahtelee seassa.
Ensihörppy tuo suuhun yllättävänkin hedelmäisen maun. Raikas ja kirpeän hedelmäinen, kuten etiketissäkin lupaillaan. Jotain raparperimäistä happamuuttakin tässä on. Jälkimaussa lasketellaan passionhedelmä-raparperisorbetista hedelmäisten humaloiden ryhdittämälle maltaisuudelle.
Suutuntuma on alkuun raikas ja kevyehkö. Vähän siinä ja siinä, etteikö jopa liian kevyt, mutta jälkimaussa riittää täyteläisyyden tunnetta sopivassa määrin, jottei paketti vetiseltä.
Kokonaisuuten SavanniSamu erittäin hieno, maukas ja raikas rehellinen kesäjanonsammuttaja, joka maltillisten prosenttien vuoksi ei humallutakaan liikaa. Erittäin hyvä kauppavahvuinen uutuus pitkästä aikaa! Kannattaa kuitenkin nauttia kylmänä, sillä ei toimi enää lämmettyään yhtä hyvin. Tätä tulee varmasti ostettu lisää lämpimien päivien toivossa. Parhaimmillaan janojuomaksi hyvässä seurassa.

Tuomio:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 40/50— 

Speksit:
Panimo:— Teerenpeli
Tyyli: Pale Ale / Hedelmäolut
Maa: Suomi
Väri: 27 EBC
Katkerot: 15 IBU
Kantavierre: 11,3—°
Maltaat:—  Vienna, Cara Pale
Humalat:—  SA Southern Promise
Alkoholi: 4,5 %
Muuta:— Passionhedelmäpyree, suodattamaton
Mistä:— Päiväraanna Citymarket, Kuopio