Musamiehen Oluet: Selassie – Omnipollo

Omnipollosta on tullut itselleni semmoinen panimo, jonka tuotteita alkaa olla hankala ohittaa. Siksipä Alkossa Selassien nähdessäni nostin sen ostoskoriini, vaikka olinkin hakemassa sieltä aivan muita tuotteita. Ja niin se vain lähti matkaan ja tänään sopivan hetken tultua saa tämä kenialaisella kahvilla ja vanilja pavuilla höystetty Imperial Stout kaatua lasiini.
Selassie on väriltään sysimustaa – pimeämpää ja syvemmän mustaa kuin avaruuden äärettömyyden pimeys. Olut kaatuu öljymäisen paksuna lasiin muodostaen reilusti kuohkeaa ja todella tumman ruskeaa vaahtoa. Tummempaa kuni espressossa. Ompa muuten erittäin tumma juoma. Näyttää herkulliselta. Ehkäpä siksi, että oletuksena on, että lasissa on jälleen kerran maukas Imperial Stout.
Tuoksu on hurmaava! Kahvia, tummaa suklaata, nougaa ja vaniljaa. Hieman kolaakin. Tämä on kuin paremman väen suklaa jälkkäri herkku. Tätä nuuhkii ihan ilokseen.
Maku on todella tumma suklainen. Kuin nestemäistä suklaata höystettynä pehmeän tummaksi paahdetuista pavuista vastajauhettulla kahvilla ja vaniljaisella toffeella. Erittäin pehmeät maut. Alkoholi ei puske ollenkaan läpi.
Selassie on suutuntumaltaan pehmeän paahteinen ja erittäin täyteläinen. Suklainen ja paahteinen maku viipyilee pitkään limakalvoilla. Kuin olisi syönyt maukasta tummaa suklaata ja juonut laadukasta espressoa.
Kokonaisuudessa Selassie on taas kerrassaan maukas – suklaan ja kahvin saumaton yhteistyö oluessa. Siis aivan loistava ja tasapainoisen maukas imperial stout. Ei liikaa mitään kikkailua eikä samanlaista ”jauhoista” tunnetta kuin herkullisissa Yellow Bellyssä tai Noa Pecan Mudissa, mutta kaikki on kohdillaan. Maut, suutuntuma ja tuoksu. Eikä ulkonäössäkään ole paljoa mitään vikaa.— Joutuu ehkä käymään useamman pullon tätä ostamassa kellariin, vaikkei monopolissa ihan halpaa olekkaan. Tämä vain nyt on niiiiiiin hyvää.

Tuomio:
Tuoksu: 10/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 10/10
Suutuntuma: 5/5
Kokonaisvaikutelma: 19/20
Yhteensä: 48/50— 

Speksit:
Panimo:— Omnipollo
Tyyli:— Imperial Stout
Maa:— Ruotsi / pantu Belgiassa
Katkerot:— 47 EBU
Kantavierre:— 25,1 —°P
Maltaat: — Kymmentä eri mallasta. Enempää ei sivut kerro.
Alkoholi:— 11 %
Muuta: Etiopialaista kahvia ja vanilja papuja
Mistä: Prisman Alko, Kuopio