Musamiehen Oluet: Tree Hugging Wood Chopping Mother-Nature Loving IPA – The Flying Dutchman

Tänään maistossa Tree Hugging Wood Chopping Mother-Nature Loving IPA, joka on taas yksi hulvattomasti nimetty Suomessa asustavan hollantilaisen perustaman kiertolaispanimon oluista. Muutamia on tullut maisteltua ja oikein maukkaitakin on seasta löytynyt. Yhden, Nuts Freezing Frost Biting Tongue on Frozen Pole Winter IPAn olenkin myös arvioinut viime marraskuussa. Tätäkin olen kerran pienen tuopillisen Ravintola Maljassa juonut, mutta sattui mukaan Alkosta lähtemään, niin tehdäänpä tästä nyt arviokin.
Tree Hugging Wood Chopping Mother-Nature Loving IPA on väriltään kauniin oranssin ja hieman uteinen. Hieman pääsi pohjalta mukaan sakkaa, mikä hieman isohkoina köntteinä leijuu lasissa. Olisi pitänyt kaataa hieman varovaisemmin. Pinnalle muodostuu hieman ruskehtavaa ja pitkäkestoinen. Komea olut, mutta pientä
Tuoksu on ihanan raikasta hedelmää ja kukkaisaa. Upea. Erittäin herkullinen tuoksu. Taustalla pyörähtää toffeeta. Jännä, ettei pihkaa tai havuja löydy.
Maku on makean maltaisa, kuivahedelmäinen ja kukkaisa. Jälkimakuun puskee esiin maltillisesti havujakin sekä pähkinää.
Suutuntuma on raikas ja hieman katkeroinen, joka tulee esiin jälkimaussa. Mallasrunko on kuitenkin sopivan napakka, joten olut ei jää ohueksi vaan suutuntuma on näin raikkaalle juomalle sopivan täyteläinen.
Kokonaisuutena Tree Hugging Wood Chopping Mother-Nature Loving IPA erittäin maukas ja toimiva olut. Tätä juo mielellään ja kestää jopa hieman lämpenemistäkin. Erinomainen kesäjuoma olut, joka kyllä toimi myös viimaisen kylmän kevään viimeisen päivän pihatöiden päälle. Suosittelen lämpimästi.

Tuomio:
Tuoksu:— 10/10
Ulkonäkö:— 3/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 4/5
Kokonaisvaikutelma: 17/20
Yhteensä: 43/50— 

Speksit:
Panimo:— The Flying Dutchman nomad Brewing Company
Tyyli:— IPA
Maa:— Suomi / pantu Belgiassa
Väri: 34,5 EBC
Katkerot: 55,5 EBU
Kantavierre: 14,1 —°P
Alkoholi: 6,0 %
Mistä: Keskustan Alko, Kuopio