MushiMalt: Alkosta: Mufloni Mandariini IPA

Muflonin toinen Alko-uutuus on Mandariini IPA, joka irtoaa 3,99€ hintaan. Jos Pilsner jäi hieman tukkoiseksi raikkaudesta, niin olisiko tämän oluen reseptiikasta löytyvästä mandariinista apuja? Mandariinia ja humalalajikkeena yksi suosikeistani Mandarina Bavaria, joka tuonee tukea itse mandariineille. Myös sitruunaisia piirteitä tulloo edellisen ja jenkkihumalan Citran vaikutuksesta. Paperilla on itselleni kaikki kohdillaan.

Mufloni Mandariini IPA, 6,5%

Tuoksusta bongaa mandariinit, appelsiinin, sitruunamehun ja miedosti havuja. Kuivaa sitsuksista humalakukkaa, sekä miedosti greippiä. Raikkaan sitruksinen tuoksu, jossa humala näyttelee hedelmien kanssa pääosaa.

Maussa niin ikään hedelmäisyyttä, josta mandariinin, tai appelsiinin kyllä bongaa. Humala on mehuisan sitruksista ja kevyen pihkaista. Raikkaus säilyy. Hiilihapot ja suutuntuma kohdillaan. Mandariini, tai ylipäänsä hedelmäisyys ei ole liikaa esillä, vaikka selvänä onkin. Loppua kohden kuivempaa purevaa greippisyyttä ja kuivaa ruohoisuutta. Katkeruustaso keskivertoa, ehkä hieman voimakkaampaakin. Ihan kelpo olut.