MushiMalt: Alkosta: Mufloni Pilsner

Pilsnerin arvostus on omalla kohdallani aavistuksen noussut viime vuosina, vaikka ei nyt lempityylistä voida vielä puhua. Tämä on näkynyt myös blogin puolella, kun pils-arviot on lisäänyteet 500%. Taitaa olla se tsekkityylinen edelleen feivoritti tällä saralla. Jenkkihumaloitukin on jepa, mutta monesti kyllä itse kaipaan sitä diasetyylin tuomaa hentoa voimakua mukaan.

Hyvä uutinen oli, kun Alkoon listautui porilaisen Muflonin Pilsner, joka arvostettiin Suomen Paras Olut 2016 voittajaksi. Hinta puolen litran lestillä on 4,49€. Olisi saanut olla 0,33l pullo. Yksi parhaimpia tähän asti vastaan tulleita kotimaisia pilsnerereitä on ollut VASP Saazer, jota tälläkin hetkellä löytyy jääkaapista. Tämä Muflonin pilsner on humaloitus saksalaisen (Perle) ja tsekkiläisen (Saaz) humalien lisäksi jenkkihumala Cascadella.

Mufloni Pilsner, 5,5%

Tuoksu on yllättävän humalainen ja ”kylmä”. Amerikkalainen havuinen humalamaailma peittää miedomman maltaisuuden, jossa hieman vaaleaa keksiä ja vaaleaa leipää. Kylmänä tämä jää hieman tunkkaiseksi. Tuoksu ei aivan vakuuta. Hedelmäisyyttä löytyy lämpimämpänä.

Maussa tuoksun mieto tunkkaisuus tulee esiin. Humala, joka on havuista ja greippistä, ottaa tässä alkuun päänäyttämön. Maltaisuutta on mukana, mutta mielestäni se peittyy liikaa multaisen ruohoiseen humalaan. Katkeruustasot korkealla, joka vie edelleen näyttämöä maltailta. Tämä muistuttaa reilun amerikkalaityyliin humaloidulta ”perus”-lagerilta, mutta jotenkin pilsnerisyys jää uupumaan.