MushiMalt: Maitokauppaolut: Stadin Panimon Koivunmahla lager

Hiljattain maistamani Prykmestar Suvi-olut innostutti ostamaan lisää kesäisiä aromeja sisältäviä oluita. Vaikka Suvi ei ollutkaan napakymppi, oli se erittäin vrteenotettava maitokauppaolut kesärientoihin. Tuossa oli siis koivunlehtiä uitettu, mutta entäpä jos ottaisi vielä syvemmältä ja raapaisisi mahlaa?

Näin on ajatellut Stadin Panimo, joka on julkaisssut ruokakauppoihin myyntiin kausiolukesi Koivumahla lagerin. Vaalea lagertyyppinen olut, joka on nimensä mukaan maustettu koivunmahlalla. Koivunmahlahan on varsinainen terveyspommi, mutta tuskin tätä puolta haetaan tässä oluessa. Makua oli varmasti tarkoitus saada ja sitä toivon myös minä. Siitä on kyllä aikaa kun olen koivunmahlaa maistanut sellaisenaan.

Stadin Panimon Koivunmahla lager, 4,5%

Tuoksu on aika ujosti maltainen ja hennon sitruksinen. Miedosti myös ruohoisuutta, mutta koivua (tai mahlaa) en tästä onnistu bongaamaan kuin hyvällä mielikuvituksella. Miedosti humallettu lager tulee päällimmäisenä fiiliksenä.

Maussa suutuntuma on ainakin hyvin runsaan hiilihappoinen. Kevyt katkeruus näyttäytyy alussa ja kestää hännille, vaikkakin se on hyvin mietoa. Aavistus ruohoisuutta, kevyesti sitrusta… mutta missä koivunmahla? Ehkä ihan pieni ripaus pihkaista katkeruutta löytyy. Ei aiehuta kummoisia uusintaostohinkuja.