MushiMalt: Matkaraportti Espanjasta 5/2017

Lyhyt raportti Espanjareissulta. Benalmadenassa vietetty viikko, jonka jälkeen Fuengirolaan. Benalmadenassa oli viski & olutystävälle pari paikkaa, jotka tsekata lomailun ohessa. Nämä löytyy jo aiemmista raporteistani. Valitettavasti näissä ei ollut mitään kotiinviemisiä, tarkistin paikat lähinnä ”löytöjen” merkeissä. Onhan täällä edelleen edullisempaa kuin Suomessa, mutta ei ollut tarvetta perustavaralle.
Välissä tuli käytyä myös Gibraltarissa. Tuolla onkin sitten suurin osa edullisempaa. Punnissahan hinnat ovat, mutta silti perustaso on edullisempaa. Gibraltarin kaduilla kannattaa kävellä kujia läpi, näistä kun löytyy useampi putiikki, jossa viskejä myydään. Mitään superupeita löytöjä ei tosin enää ollut, mutta esim Laphroaigin 18yo irtosi 48 punnalla (monessakin paikassa), Lagavulin 16yo 35 punnalla ja oli siellä parit Balvenietkin kuten 21yo portwood (vahvempi versio) ja peated cask 99 puntaa. Double wood oli 27 puntaa.

Fuengirolassa ei ollut uusia viskimestoja, mutta yksi uusi olutkauppa oli. Tämän nimi oli Los Zarcillos ja se sijaitsee Fuengirolan lounaispuolella osoitteessa Av. Condes de San Isidro. Täällä oli aikahyvä valikoima paikalliseksi paikaksi, reilusti belgejä, hollantilaista, amerikkalaisia, paikallisia ja useita muitakin. Hintataso oli Suomea edullisempi, mutta jotkin belgit olivat kyllä ruokakauppoja kalliimpia. Esim. Karmeliet 2,6€, R10 3,4€, Rodenbach Vintage 2013 iso pullo 9,9€…. monet oluet olivat siinä 2-4€ välimaastossa. Koska olin jo ostanut muualta joitain pulloja jääkaappiin, niin täältä tarttui vain Rodenbachin Caractere Rogue ja Karmeliet.

Licoreria La Latina Fuengirolassa (Fugen ja Las Lagunasin kulmilla) myi hyvään hintaan parempia viinejä. Tuolta tarttui kuutama kotiin viemisiksi. Myös Appletonin 21yo rommi tarttui mukaan edulliseen 96€ hintaan. Samoin Johnnie Walkerin Blue Label 20cl pullo 30€. Muutoin näissä oli kyllä hintataso noussut, kuten kaikkialla muuallakin viskien kanssa. Japanilaiset Yamazakin 12yo oli tätä nykyä 110€! Ostin sen kaksi vuotta sitten olisiko ollut 50€ tienoilla. Pikkasen hinta noussuta. Vielä on lomaa jäljellä, joten saa nähdä jos vaikka johonkin vielä törmäisi. Alla kuvasta jo laukkuun tarttuneet painot.